Bölcsességfog húzás fájdalom nélkül Budán és Törökbálinton a Lévai Dental Fogászati Magánrendelőjében, tapasztalt szakemberekkel, a legmodernebb eszközökkel!

phone mail Visszahívást kérek
phone+36-20 KATTINTSON mailKATTINTSON Visszahívást kérek
Ajánlatkérés

Bölcsességfog húzás fájdalommentesen

A bölcsességfog szerepe ma már nem jelentős, hiszen az ember fejlődése során az állkapocs mérete csökkent. Pontosan emiatt sok esetben problémát okoz a bölcsességfog kitörése. A Lévai Dental Fogászati Magánrendelőjében azonban segítünk orvosolni a problémát!

 

Mikor van szükség a bölcsességfog húzására? 

A bölcsességfog húzása lényeges lehet, ha a fog nem megfelelő irányban nő. Emellett a másik eset, amikor javasoljuk a bölcsességfog húzását az az, ha a fog előreláthatólag nem fog elférni a szájban. Ezt panoráma röntgenfelvétel alapján tudjuk pontosan meghatározni. Ha ez a két lehetőség fennáll, és a fog bent marad, akkor a fogakat összetolhatja, ami nem csak esztétikai, de funkcionális problémákat is okozhat. Ha a fogak összetorlódtak, nagyon nehézzé válik a fogak megtisztítása, különösen a fogak között. Emiatt könnyebben alakul ki fogkő, fogszuvasodás, fogínygyulladás, amelyek következménye akár a fogak elvesztése is lehet. 

 

Mikor ajánljuk a bölcsességfog húzását?Impaktált bölcsességfog

A bölcsességfog húzását abban az esetben nem tudjuk elvégezni, ha a fog éppen gyulladásban van. Ez általában gyakori probléma az előtörés során, különösen akkor, ha nincs helye kijönni a fognak. Ilyenkor először antibiotikumos kezelést javaslunk, illetve megtisztítjuk a fog környékét. Ha a gyulladás megszűnt, csak utána történhet meg a bölcsességfog húzása. A bölcsességfog húzása előtt azonban minden esetben készítünk rendelőnkben egy panoráma röntgenfelvételt, annak érdekében, hogy pontosan lássuk a bölcsességfog pozícióját. Amennyiben a fog már előtört az íny alól, akkor a bölcsességfog húzását helyi érzéstelenítéssel, fájdalommentesen el tudjuk végezni. Ha a fog még az íny alatt helyezkedik el, akkor szájsebészeti eszközökre lesz szükség. 

 

Mi történik, ha a bölcsességfog bent marad?

A bölcsességfog amennyiben bent marad a szájban, és nem megfelelő irányban nő vagy nem fér el a szájban, úgy a fogakat könnyedén összetolhatja az előtörés során. Emiatt könnyedén felhalmozódhatnak a különböző ételmaradékok, szennyeződések a fogakon, hiszen tisztításuk sokkal nehezebb. Így a fogkőképződés felgyorsulhat, amely következménye pedig számos fogászati probléma lehet. Köztük a fogszuvasodás, ínygyulladás vagy akár foghiány. Amellett, hogy nem ellenőriztetjük le a bölcsességfogunk növekedésének irányát, az előtörés során be is gyulladhat. Ez pedig igen erős fájdalommal járhat, továbbá átsugározhat a szomszédos fogakra, szövetekre is, de gyakori probléma az arcduzzanat és a szájzár is. 

Ha hasonlót tapasztal, minél előbb keresse fel fogászati magánrendelőnket! 

 

Hogyan végezzük el a bölcsességfog húzását? 

A Lévai Dental Fogászati Magánrendelőjében a bölcsességfog húzása nem jár fájdalommal, akár előtört a fog, akár nem. A panoráma röntgen elkészítése után megvizsgáljuk a fog pozícióját, és ennek tudatában végezzük el a bölcsességfog húzását. Rendelőnkben ezt helyi érzéstelenítéssel végezzük, amelyből Ön semmit nem fog észlelni. A foghúzás időtartama csupán néhány percet vesz igénybe az érzéstelenítéssel együtt.
Amennyiben a bölcsességfog még nem tört elő, úgy szájsebészeti eszközök és szájsebész specialista segítségével végezzük el a bölcsességfog húzását. Modern eszközeink és tapasztalt szakembereinknek köszönhetően nem kell félnie attól, hogy bárminemű fájdalmat fog érezni! 

Szeretné, ha a bölcsességfog húzása kíméletes és fájdalommentes lenne? Kérjen időpontot rendelőnkbe!  
 

Ajánlatkérés

Kérjen időpontot egyszerűen űrlapunk segítségével!

Feliratkozás a hírlevélre

Kérjük, fogadja el az Adatkezelési és adatvédelmi tájékoztatónkat, ellenkező esetben nem tud regisztrálni, sem árajánlatot kérni.

Honlapkészítés, webdesign, keresőoptimalizálás: Expedient
Marketing tanácsadónk a Marketing Professzorok Kft. 2023 Levaidental