Ebben az időszakban a fogaink is nagy terhelésnek vannak kitéve, ezért különös odaadással kell lennünk, ha szeretnénk karácsonykor is megőrizni fogaink épségét.

phone mail Visszahívást kérek
phone+36-20 KATTINTSON mailKATTINTSON Visszahívást kérek
Ajánlatkérés

Tippek a karácsonyi időszakra az egészséges fogakért

Rohamosan közeleg a karácsony, és sok finom csemegét és csábítást hoz, különösen egy ilyen nehéz év után! Ebben az időszakban a fogaink is nagy terhelésnek vannak kitéve, ezért különös odaadással kell lennünk, ha szeretnénk ebben az időszakban is megőrizni fogaink egészséget. Mutatjuk mikre kell figyelni különösen fogaink egészsége érdekében a karácsonyi időszakban.

Tippek a karácsonyi időszakra az egészséges fogakért

Mosson fogat a ragacsos, cukros ételek után!

A karácsony a ragacsos ételek igazi Kánaánja: cukros mézeskalácsok, karamella, grillázs, kandírozott narancs, szaloncukrok, szinte kifogyhatatlan mennyiségű finomág, mi sajnos nem igazán tesz jót a fogaknak. Azonban igazán nem kell visszafognia magát, a legkevésbé sem szeretnénk lebeszélni Önt a finom karácsonyi falatokról, csupán szeretnénk felhívni a figyelmét arra, hogy ilyenkor nagyon fontos a fogak alapos tisztítása. Ha teheti, a cukros, ragacsos ételek fogyasztása után mosson fogat, elkerülve ezzel, hogy baktériumok telepedjenek le a lepedékben. Sok fogászati probléma a cukor felhalmozódásából fakad, ami a rossz baktériumok szaporodását okozza, ami fogszuvasodáshoz vezethet.

 

Óvatosan a savas ételekkel és italokkal!

Nemcsak a cukros dolgok okozhatna gondot! Mi a közös a citromban, a vörösborban, a narancslében, a szódában, a savanyúságban és a paradicsomban? Mind olyan savas termékek, amelyek gyengíthetik a fogzománcot, ha nem tesz ellene! A savas italok fogyasztásakor érdemes szívószálat használni a fogak védelmére. Az ivóvíz segíthet a baktériumok eltávolításában is, mivel semlegesíti a savakat a szájban, egy másik remek megoldás a cukormentes rágógumi rágása. Fontos a fogmosás, azonban, azt is fontos kiemelni, hogy nem szabad fogat mosni közvetlenül savas termékek fogyasztása után – várjon legalább 30 percet. Így elkerülheti a savtól meggyengített zománc lemosását, és elkerülheti a súlyos fogászati problémák kialakulását.

 

Válasszon egészséges karácsonyi ételeket

Szerencsére nemcsak olyan karácsonyi ételek vannak, amik ártanak a fogaknak, hanem bőven akad olyan is, ami épp ellenkezőleg, nagyon hasznos a fogak egészégének megőrzése szempontjából. Íme néhány ilyen étel, amit ajánlunk tálalni a karácsonyi asztalon: áfonya, sajtok, alma, sárgarépa mártogatós, mandula, leveles zöldségek, joghurt, kovászos kenyér. A sajt nagyszerű a fogaknak, mivel semlegesíti a lepedéksavat, ami segít megelőzni a fogszuvasodást. A sajtból kémiai vegyületek is szabadulnak fel, amelyek védőrétegként képződhetnek a fogakon, ami megvéd a savaktól, amelyek megtámadják a fogzománcot, tehát a karácsonyi menü után tökéletes harapnivaló.

Legfrissebb cikkek

Ajakfeltöltés

Ki állhatna közelebb az ajkak formázásához, mint egy fogorvos? Rendelőnket új szolgáltatással bővítettük, méghozzá ajakfeltöltéssel, amelyet a Renée injektálható hyaluronsav alapú géllel végez el vezető fogorvosunk Dr....

Influencer program

Fontos számunkra, hogy pácienseink őszinte, kendőzetlen véleményeken és tapasztalatokon keresztül is megismerhessék fogászatunkat, mielőtt ellátogatnának hozzánk. Éppen ezért hoztuk létre Influencer Kedvezmény Programunkat is, és...

Kattogó állkapocs: Mi lehet az oka? Mi a megoldás?

Ha minden alkalommal, amikor rág, beszél vagy ásít, az állkapocs kattogását tapasztalja, akkor valószínűleg nem jó pozícióban van az állkapcsa. Az állkapocs rossz pozícióját, elmozdulását számtalan probléma okozhatja. Most...

Ajánlatkérés

Kérjen időpontot egyszerűen űrlapunk segítségével!

Feliratkozás a hírlevélre

Kérjük, fogadja el az Adatkezelési és adatvédelmi tájékoztatónkat, ellenkező esetben nem tud regisztrálni, sem árajánlatot kérni.

Honlapkészítés, webdesign, keresőoptimalizálás: Expedient
Marketing tanácsadónk a Marketing Professzorok Kft. 2023 Levaidental