Az egyik legmeghatározóbb minden embernél a mosolya, melynek tökéletesítésében az esztétikai fogászat igen nagy szerephez jut. ➤ A Lévai Dentalnál segítünk elérni álmai mosolyát!

phone mail Visszahívást kérek
phone+36-20 KATTINTSON mailKATTINTSON Visszahívást kérek
Ajánlatkérés

Az esztétikai fogászat szerepe napjainkban

Az egyik legmeghatározóbb minden embernél a mosolya, melynek tökéletesítésében az esztétikai fogászat igen nagy szerephez jut. A kusza fogsor, a sárgálló fogak, vagy épp a rossz lehelet nagyon rossz első benyomáshoz vezetnek, legyen szó akár munkáról, akár a magánéletről. Ugyanakkor ezek mind könnyen kiküszöbölhető problémák, melyek néhány alkalmas fogászati beavatkozással megszüntethetők.

Mit takar az esztétikai fogászat?

Az esztétikai fogászat azokat a kezeléseket jelenti elsősorban, melyek nem valamilyen fájdalom megszüntetése érdekében történnek (tehát nem egy lyukas fogat kell betömni), hanem azért, hogy javítsanak az összképen, például szebbé varázsoljanak egy mosolyt. Ugyanakkor nem ritka az sem, hogy egy-egy ilyen beavatkozás következtében megszűnnek más zavaró tünetek, például a kellemetlen lehelet. 

De egy ilyen, az esztétikai fogászat keretein belül végzett beavatkozás az önbizalmon is rengeteget tud lendíteni, hiszen akinek nem szükséges a fogait takargatnia, annak magabiztosabbá válik a mosolya is. A magabiztosság pedig sokkal többet tud javítani az életminőségen is, mint azt sokan gondolnák.

Ugyanakkor az esztétikai fogászat nem csak a külcsínen javít, hanem komoly megelőző szerepe is van. Az összevissza álló fogak esetében gyakori a nem megfelelő harapás, ami deformitáshoz vezet. A fogkövet pedig azért szükséges rendszeresen eltávolítani, mert a fogszuvasodás egyik fő okozója.

Esztétikai fogászat szolgáltatások a Lévai Dental Fogászati Magánrendelőnél

A Lévai Dental Fogászati Magánrendelőben esztétikai fogászat szolgáltatásokkal is foglalkozunk. Annak ellenére, hogy magánpraxis, meglehetősen elérhető árakkal rendelkezünk, ezért érdemes hozzánk fordulni akkor is, ha az esztétikai fogászati beavatkozás válik időszerűvé. Ezekért az árakért a következő szolgáltatások vehetők igénybe:

Szájhigiéniai (dentalhigiéniai) kezelések:

 • Fogkőeltávolítás
 • Polírozás
 • Homokfúvás
 • Szájhigiéniai tanácsadás

Esztétikai kezelések:

 • Fogfehérítés
 • Fogékszer
 • Fluoridáló sín + gél
 • Harapásemelő sín

Fogszabályozás:

 • Fogszabályozás konzultáció (lenyomatvétel, rtg, kezelési terv)
 • Kivehető fogszabályozó készülék (lemezek, funkciós készülék)
 • Kivehető fogszabályozó aktiválása
 • Trainer
 • Trainer kontroll
 • Rögzített fogszabályozó készülékek (fém, esztétikus, önligírozó)
 • Rögzített fogszabályozó (Multiband) aktiválása
 • Rögzített fogszabályozó eltávolítása
 • Ívcsere (fém)
 • Esztétikus ívcsere
 • Leesett bracket visszaragasztása (fém, esztétikus, önligírozó), ha már nincs meg a bracket
 • Leesett tubus visszaragasztása
 • Kiegészítő készülékek

A dentalhigiénia fontossága az esztétikai fogászat keretein belül

Az esztétikai fogászat egyik legfontosabb részét képezi a szájhigiénia. Ez nem csupán szépészeti kérdés, hanem az egészségre is komoly hatása van. A fogkő eltávolítása rendszeres időközönként elengedhetetlen, ha ugyanis ez elmarad, a fogak szuvasodása sokkal könnyebben és gyorsabban indul el, ami akár jóval komolyabb beavatkozásokhoz vezethet, sőt, akár a fog elvesztéséhez is. Nem beszélve arról, hogy a nem megfelelő higiénia a szájban a környezet számára is kellemetlen, mind a látvány miatt, mind pedig az ehhez gyakran párosuló kellemetlen lehelet miatt.

Az esztétikai fogászat legragyogóbb kezelése: a fogfehérítés

Nem csak fogkő eltávolítása végett lehet szépészeti beavatkozásokra jelentkezni, az esztétikai fogászat szolgáltatási között megtalálható a fogfehérítés is. Egyes embereknek természetüknél fogva csontszínűek, sárgásabbak a fogaik, másoknál a dohányzás és a sok kávé fogyasztása eredményezte a színt. Teljesen lényegtelen, mi okozza, aki ragyogó mosolyra vágyik, bátran foglaljon időpontot fogfehérítésre!

Az esztétikai fogászat a kusza fogsoron is segít

Az esztétikai fogászat talán legelterjedtebb eleme a fogszabályozás. Természetesen, nem csak tinédzserek esetében érhető el ez a szolgáltatás, napjainkban a felnőtt fogszabályozó is egyre népszerűbb. Azért is nagyon fontos, mert a nem megfelelően álló fogak rossz szájtartáshoz, rossz harapáshoz és még számos helytelen következményhez vezetnek, amik további fogászati problémák alapjait képezhetik. 

A fogszabályozás következtében ráadásul ugyancsak nő az önbizalom, hiszen a kerítésfogakat felváltják a tökéletesen álló gyöngyszemek. A megfelelő önbizalom pedig egy boldogabb élethez vezet.

Amennyiben úgy dönt, itt az ideje esztétikai fogászatunk szolgáltatásainak bármelyikét igénybe venni, keresse fel a Lévai Dental Fogászati Magánrendelőt, mert nálunk magasan képzett szakemberek kezébe helyezheti mosolyát, akik a legkorszerűbb anyagokkal és eszközökkel gondoskodnak az Ön ragyogó mosolyáról!
 

Ajánlatkérés

Kérjen időpontot egyszerűen űrlapunk segítségével!

Feliratkozás a hírlevélre

Kérjük, fogadja el az Adatkezelési és adatvédelmi tájékoztatónkat, ellenkező esetben nem tud regisztrálni, sem árajánlatot kérni.

Honlapkészítés, webdesign, keresőoptimalizálás: Expedient
Marketing tanácsadónk a Marketing Professzorok Kft. 2024 Levaidental