Az alábbi cikkünkben bemutatjuk, hogy mi is az a parandontológia, illetve szót ejtünk, az egyik leggyakoribb fogászati betegségről, a fogágybetegségről is.

phone+36-20 KATTINTSON mailKATTINTSON Visszahívást kérek

Mi a parandontológia? A fogágybetegség szakszerű kezelése

Az alábbi cikkünkben részleteiben menően bemutatjuk, hogy mi is az a parandontológia, illetve szót ejtünk, az egyik leggyakoribb fogászati betegségről, a fogágybetegségről, annak szakszerű kezeléséről is.

Mi a parandontológia? A fogágybetegség szakszerű kezelése

Mi a parandontológia? 

Biztosak vagyunk benne, hogy sokaknak ismerősen cseng ez a kifejezés, de nem teljesen vannak tisztában vele, hogy mit is jelent ez. Bár fogászati környezetben szoktunk leggyakrabban ezzel a kifejezéssel találkozni, nem teljesen a fogakkal kapcsolatos, de nem is áll túl távol tűlük. A parodontológia egészen pontosan a fogat körülvevő rögzítő rendszer és az íny betegségeivel foglalkozó tudományos terület, a fogorvoslás egyik speciális ága. A Lévai Dentál rendelőiben van speciálisan ilyen szakterület, foglalkozunk ínygyulladás, ínyvisszahúzódás és fogágybetegség gyógyításával. 

 

Mi a parodontitis?

Tisztázzuk ezt a másik gyakran hallott kifejezést is, ami elég hasonlóan cseng az előzővel. A parodontitis, nem más, mint a fogágy gyulladt állapota, azaz a fogat körülvevő szövetek baktériumok okozta gyulladásos megbetegedése. A fogágybetegség egy gyakori, és veszélyes fogászati betegség, ami előrehaladott állapotban a fogak elvesztéséhez vezethet. Egyes kutatások szerint az emberek közel 90%-át érinti valamilyen formában a fogágybetegség. A fogágybetegséget úgy kell elképzelni, hogy a fogat tartó szövetek begyulladnak, ez egy hosszú folyamat, ami akár évekig is tarthat, és tünet nélkül is fentállhat.

 

Hogyan lehet a fogágybetegséget szakszerűen kezelni?

Mint fentebb írtuk, fogászatunkon foglalkozunk parandontológiai kezelésekkel, így a fogágybetegségekkel is. Mint minden más fogászati probléma esetében, ebben az esetben is a lehető legjobb tudásunk szerint járunk el, több évtizedes tapasztalattal és nagy szakmai felkészültséggel, a legmodernebb eljárásokat, eszközöket alkalmazva. A fogágybetegség egy összetett probléma, ami különböző eljárásokat igényel a különböző estekben. Szakszerűen csak szakorvos tudja kezelni, nincs értelme az otthoni praktikák alkalmazásának. A kezelés lépései között az alábbi folyamatok a legjellemzőbbek: ultrahangos fogkő eltávolítás, polírozással, instruálás, motiválás, helyi fluoridos ecsetelés fognyaki érzékenységre, rendelői fogfehérítés, parodontális kürett, gyógyszeres tasakkezelés, mozgó fogak sínezése, ecsetelés (aphta, fogínygyulladás). A kezelés megkezdése előtt részletes vizsgálatot végzünk, és a kórkép felállítása után állítjuk csak össze a kezelési tervet. 

 

Amennyiben észleli a fogágybetegség jellemző tüneteit: fogínyfájdalom, fogmosáskor vérző íny, érzékenység, vörösen dagadó íny, visszahúzódó fogíny, mozgatható, esetleg kieső fogak, rések keletkezése a fogak között, vagy rossz lehelet keressen minket! IDE kattintva tud online időpontot foglalni!
Legfrissebb cikkek

Ajakfeltöltés

Ki állhatna közelebb az ajkak formázásához, mint egy fogorvos? Rendelőnket új szolgáltatással bővítettük, méghozzá ajakfeltöltéssel, amelyet a Renée injektálható hyaluronsav alapú géllel végez el vezető fogorvosunk Dr....

Influencer program

Fontos számunkra, hogy pácienseink őszinte, kendőzetlen véleményeken és tapasztalatokon keresztül is megismerhessék fogászatunkat, mielőtt ellátogatnának hozzánk. Éppen ezért hoztuk létre Influencer Kedvezmény Programunkat is, és...

Kattogó állkapocs: Mi lehet az oka? Mi a megoldás?

Ha minden alkalommal, amikor rág, beszél vagy ásít, az állkapocs kattogását tapasztalja, akkor valószínűleg nem jó pozícióban van az állkapcsa. Az állkapocs rossz pozícióját, elmozdulását számtalan probléma okozhatja. Most...

Ajánlatkérés

Kérjen időpontot egyszerűen űrlapunk segítségével!

Feliratkozás a hírlevélre

Kérjük, fogadja el az Adatkezelési és adatvédelmi tájékoztatónkat, ellenkező esetben nem tud regisztrálni, sem árajánlatot kérni.

Honlapkészítés, webdesign, keresőoptimalizálás: Expedient
Marketing tanácsadónk a Marketing Professzorok Kft. 2022 Levaidental