A hiányzó fogat, fogakat implantáció segítségével lehet pótolni, hogyan zajlik ez pontosan? Mutatjuk a legfontosabb tudnivalókat a fogászati implantációról.

phone+36-20 KATTINTSON mailKATTINTSON Visszahívást kérek

A fogászati implantáció: Hogyan zajlik a beültetés?

Hiányos fogazat nagyon sok minden miatt alakulhat ki, azonban ez nem csak nem esztétikus, hanem nem is egészséges. A hiányos fogak melletti egészséges fogak is elmozdulhatnak, az emésztés szempontjából elengedhetetlen rágófunkció pedig veszít a hatékonyságából. A hiányzó fogat, fogakat implantáció segítségével lehet pótolni, hogyan zajlik ez pontosan? Mutatjuk a legfontosabb tudnivalókat!

A fogászati implantáció: Hogyan zajlik a beültetés?

Miért van szükség fogászati implantációra?

Fogászati implantációra akkor lehet szükség, ha a fogazat valamilyen oknál fogva hiányos, egy vagy több fog hiányzik. Ez számok oknál fogva bekövetkezhet, például genetikai következtében, egyéb betegség miatt, balesetet követően, vagy a rossz szájhigiénia miatt kialakult fogászati betegségek következtében is elveszthetjük egy vagy több fogunkat. A nem teljes, ép fogazat lelki problémákhoz vezethet amiatt, ha valaki nincsen megelégedve a saját külsejével, továbbá az ép fogakra is negatívan hathat. A fogsoron keletkezett űr miatt a fogak elkezdhetnek dőlni, a rágófunkció romolhat. Sokan tartanak a fogorvosi beavatkozásoktól, azt gondolják, hogy macerás, hosszas, fájdalmas, és költséges folyamat lévén lehet csak visszakapni az eredetihez nem is hasonlító fogsort, pedig ez nem igaz.

 

Fogászati implantáció, ami olyan, mint az eredeti

Manapság a technológia fejlődés, és az orvostudomány előrehaladottsága miatt egyre újabb és újabb fogászati eljárások is létrejönnek, amik egyrészt nagyon hatékonyak, másrészt nagyon biztonságosak, harmadrészt pedig egyre esztétikusabbak is. Ennek köszönhetően különféle implantációs protézisek léteznek, mi a Lévai Dentalnál NobelBiocare implantátum rendszerrel dolgozunk. Ezek számítanak a leghatékonyabbnak, és legbiztonságosabbnak manapság a területen. lehetőség van híd, korona és kivehető pótlás esetében is olyan anyagokat használni, amik szinte megegyeznek a fogakkal, így teljesen észrevétlenek. Az általunk használt anyagok nemcsak magas minőségűek, hosszantartóak, hanem esztétikusak is. 

 

Hogyan zajlik a fogászati implantáció

A fogászati implantáció bár egy hosszas folyamat, de bízzon bennünk, annyira elégedett lesz az eredménnyel, hogy a végén egy percet sem fogja bánni, hogy belevágott! Alapvetően két lépésre lehet osztani a folyamatot. Általánosságan elmondható, hogy az egész eljárás 6-9 hónapot vesz igénybe, amennyiben nincsen szükség csontpótlásra. A folyamat hosszát az is befolyásolja, hogy pontosan mennyi fogat kell pótolni. A fog implantátumbehelyezésére általában műtéti eljárásra van szükség, ekkor csavarszerű részeket helyezünk el az állkapocs csontjába, amelyek gyakorlatilag a fog gyökerét helyettesítik, erre az alapra kerül rá a fog. 

Legfrissebb cikkek

Ajakfeltöltés

Ki állhatna közelebb az ajkak formázásához, mint egy fogorvos? Rendelőnket új szolgáltatással bővítettük, méghozzá ajakfeltöltéssel, amelyet a Renée injektálható hyaluronsav alapú géllel végez el vezető fogorvosunk Dr....

Influencer program

Fontos számunkra, hogy pácienseink őszinte, kendőzetlen véleményeken és tapasztalatokon keresztül is megismerhessék fogászatunkat, mielőtt ellátogatnának hozzánk. Éppen ezért hoztuk létre Influencer Kedvezmény Programunkat is, és...

Kattogó állkapocs: Mi lehet az oka? Mi a megoldás?

Ha minden alkalommal, amikor rág, beszél vagy ásít, az állkapocs kattogását tapasztalja, akkor valószínűleg nem jó pozícióban van az állkapcsa. Az állkapocs rossz pozícióját, elmozdulását számtalan probléma okozhatja. Most...

Ajánlatkérés

Kérjen időpontot egyszerűen űrlapunk segítségével!

Feliratkozás a hírlevélre

Kérjük, fogadja el az Adatkezelési és adatvédelmi tájékoztatónkat, ellenkező esetben nem tud regisztrálni, sem árajánlatot kérni.

Honlapkészítés, webdesign, keresőoptimalizálás: Expedient
Marketing tanácsadónk a Marketing Professzorok Kft. 2022 Levaidental