A fogimplantátumok előnyei és hátrányai, hogy mérlegelni tudjon ➤ A Lévai Dental Fogászati Magánrendelőjében segítünk Önnek egészséges mosolyost varázsolni

phone+36-20 KATTINTSON mailKATTINTSON Visszahívást kérek

A fogimplantátumok előnyei és hátrányai

A fogászatok többségében összefoglalják fogimplantátumok előnyeit, azonban a hátrányokról kevesen beszélnek. Most összeszedtük az összes előnyét és hátrányát a fogimplantátumoknak. 

A fogimplantátumok előnyei és hátrányai

A fogimplantátumok előnyei

Számos oka van annak, hogy a fogorvosok többsége miért ezt a fogpótlási eljárást ajánlja. De melyek ezek? 

Tökéletes mosoly

Ha valóban olyan mosolyt szeretne, amelyre mindig is vágyott, akkor a fogimplantátum lesz a legjobb választás. A fogimplantátumok teljes mértékben úgy néznek ki, mint az eredeti fogak, így fel sem fog tűnni ismerőseinek, hogy fogimplantátuma van. Emellett minden fogimplantátumot egyedileg készítenek el fogsorához illően, így nem fog kitűnni a többi közül sem. 

Egészséges csontok

Fogászati implantátum esetén az implantátum helyettesíti a fogak gyökerét, amelyet a csontba helyeznek el. Emiatt a csontvesztés és sérülés sokkal kevésbé valószínű, mint egy hagyományos fogsor esetén. A műfogsor sok esetben irritálja a csontokat és az ínyet egyaránt, amelytől jelentős fájdalmak is kialakulhatnak. A fogimplantátum esetén hosszútávon ilyen nem jelentkezik. 

Tartósság

A fogászati implantátumok egyik legfontosabb előnye, hogy szinte teljesen állandó, így élete végéig kitart. Mivel a fogimplantátumok az állkapocshoz vannak beolvadva, nagyon stabilak és ha jól vigyáz rájuk, számíthat arra, hogy ugyanolyan tartósak lesznek, mint a természetes fogai. Ha figyelembe vesszük azt a tényt, hogy a protézisek általában csak kb. 5-8 évig tartanak, a fogimplantátum kiváló választás azok számára, akik hosszú távú lehetőséget keresnek.

Gyakorlati előnyök

A fogászati implantátumok nem csak azoknak lesz jó választás, akik képminőségű mosolyt akarnak. Mivel az implantátum titán oszlopát az állkapocsra helyezik, az implantátumok fixen a helyükön maradnak. Ez azt jelenti (a fogsorokkal ellentétben), hogy a beszédben és evésben sem okoz fennakadást, hiszen a fogak stabilan helyezkednek el a szájban. 

 

A fogimplantátumok hátrányai

Hosszú folyamat

A fogászati implantátumok felhelyezése hosszú időt vehet igénybe, mivel minimum hat hónapot kell várnia, amíg az implantátumok összeolvadnak az állcsonttal. Tekintettel arra, hogy az eljárás több lépésből áll lehet, hogy nem a legjobb megoldás annak, aki azonnali eredményt szeretne. 

Fertőzések

Noha a fogimplantátumok szövődményei ritkák, az íny megfertőződhet az implantátumok behelyezése után. A legszélsőségesebb esetekben a fogászati implantátumok szövődményei periodontális betegséget eredményezhetnek, ami csontvesztéshez vezethet. 

További eljárások

Egyes esetekben a fogimplantátumok behelyezése során több fogászati eljárást is el kell végezni. Például bizonyos embereknek nem elég nagy a csontja az implantátum támogatásához, ami azt jelenti, hogy csontpótlást kell alkalmazni. Az is előfordulhat, hogy szükség lehet a sinus megemelésre, ha az orrmelléküregek túl közel vannak az állkapocshoz. Ezek a kiegészítő műtétek meghosszabbíthatják az implantátumok behelyezési idejét.

Költség

A fogimplantátum az egyik legköltségesebb fogpótlási eljárás, azonban az egyik leghatékonyabb is. Sok egészségbiztosítás fedezi a költségeket, így érdemes ezeknek utánajárni. A Lévai Dental fogászatán több egészségpénztári fizetési lehetőséget biztosítunk pácienseink számára. 

 

Összességében a fogimplantátum remek előnyökkel szolgál, viszont azonnali eredményeket nem várhatunk. Érdemes átgondolni a fogpótlási eljárásokat, amelyet jobb egyeztetni a fogorvossal. Kérjen tanácsot a Lévai Dental szakembereitől IDE kattintva! 
 

Legfrissebb cikkek

Ezért szenteljünk több időt az otthoni szájápolásra!

Már kisgyerek korunktól kezdve belénk nevelik, hogy a fogainkat alaposan és rendszeresen tisztítsuk. Azonban a helyes fogmosási technika elsajátítása sokak számára kimarad, ahogyan arra sincsen kellő hangsúly fektetve, hogy a fogmosáson...

Fogászati implantáció: Mennyi a gyógyulási idő?

Sok ember számára a fogászati implantáció kapcsán az egyik első kérdés, hogy mennyi ideig tart a gyógyulás. Ez számos dologtól függ, az implantáció típusától kezdve a genetikai tényezőkön át egyészen az életmódig...

Milyen fogimplantátumot válasszunk?

A fogak elvesztése sok embert érintő probléma. Van, akinek el kellett távolítani, másnak magától esett ki egy fogágybetegség következtében. Manapság azonban ez nem jelenti azt, hogy ott örökre egy lyuknak kell maradnia; számos...

Ajánlatkérés

Amennyiben online kér időpontot és feliratkozik hírlevelünkre, bármely kezelés árából 10% kedvezményt biztosítunk! 

Feliratkozás a hírlevélre

Kérjük, fogadja el az Adatkezelési és adatvédelmi tájékoztatónkat, ellenkező esetben nem tud regisztrálni, sem árajánlatot kérni.

Honlapkészítés, webdesign, keresőoptimalizálás: Expedient
Marketing tanácsadónk a Marketing Professzorok Kft. 2020 Levaidental