Mi aza fogínygyulladás? Hogyan alakul ki a fogínygyulladás? Hogyan lehet hatékonyan kezelni a fogínygyulladást, hogyan előzhtető meg a kialakulása? Mutatjuk!

phone mail Visszahívást kérek
phone+36-20 KATTINTSON mailKATTINTSON Visszahívást kérek
Ajánlatkérés

Fogínygyulladás


Az ínygyulladás egy ínybetegség (parodontális betegség), enyhe formája irritációt, bőrpírt és duzzanatot (gyulladást) okoz a fogínyben, a fogíny fogazat körüli részén. Az ínygyulladás gyakori állapot, amely a legtöbb felnőttet érinti, súlyosabb állapotban kezelésre szorul. Jellemzően a fogakon lévő lepedék felhalmozódása miatt fordul elő.
Gyakori kérdések


Hogyan lehet kezelni a fogínygyulladást?

Enyhe esetben a fogínygyulladás a megfelelő szájhigiénia gyakorlásával kezelhető. Naponta legalább kétszer mosson fogat, alaposan, minden felületet érintve, puha sörtéjű kefével! Használjon fogselymet és szájvizet is! A lepedék gyakran a fogak között rejtőzik, ahova a fogkefe sörtéi nem érnek be, fogselyemmel lehet ezt eltávolítani. Kerülje a cukros ételeket!


A fogínygyulladás magától elmúlik?

Néhány napos kezelés után javulásra számíthat, de eltarthat egy ideig, amíg a tünetek teljesen eltűnnek. A legtöbb esetben az ínygyulladás általában 10-14 napon belül megszűnik. Ha az ínygyulladás súlyosabb, szakember segítségét kell kérnie, aki detektálja a probléma forrását, és kezeli azt.Ajánlatkérés

Kérjen időpontot egyszerűen űrlapunk segítségével!

Feliratkozás a hírlevélre

Kérjük, fogadja el az Adatkezelési és adatvédelmi tájékoztatónkat, ellenkező esetben nem tud regisztrálni, sem árajánlatot kérni.

Honlapkészítés, webdesign, keresőoptimalizálás: Expedient
Marketing tanácsadónk a Marketing Professzorok Kft. 2023 Levaidental