Manapság halomszámra csüngenek a különböző típusú, formájú, kialakítás fogkefék a boltok polcai, még egy egyszerű kisboltban is többféle közül lehet választani.

phone+36-20 KATTINTSON mailKATTINTSON Visszahívást kérek

Hogyan válasszunk fogkefét? Így találja meg a tökéletes fogkefét!

Manapság halomszámra csüngenek a különböző típusú, formájú, kialakítás fogkefék a boltok polcai, még egy egyszerű kisboltban is többféle közül lehet választani, nemhogy egy erre szakosodott üzletben. Mégis hogyan találja meg a tökéleteset? Mutatjuk hogyan, milyen szempontok alapján érdemes fogkefét választani!

Hogyan válasszunk fogkefét? Így találja meg a tökéletes fogkefét!

Hogyan válasszunk fogkefét: válasszon igényeihez mérten!

Ahány ember, annyi fogsor, annyi fogászati probléma. A fogkefe kiválasztásánál az egyéni preferenciákat, igényeket, problémákat kell figyelembe venni. melyik fogkefe valakinek beválik, nem biztos, hogy másnak is be fog. Érdemes a fogorvost is meghallgatni a témával kapcsolatban, ha valamilyen kezelésen járunk, de addig is összeállítottunk egy kis segítséget, ami segíthet eldönteni, hogy melyik Ön számár a tökéletes fogkefe! 

Hogyan válasszunk fogkefét: sörték erőssége

Mikor áll a polc előtt, azon tűnődve, hogy melyik lenne a legjobb választás, először is érdemes figyelembe vennie a fogkefék csomagolásán feltüntetett sörték erősségére vonatkozó feliratot, ez lehet hard, medium, vagy soft, esetleg ultra soft. Melyik Ön számára a legideálisabb? Általánosságban elmondható, hogy a fogaknak az erős dörzsölés nem tesz jót, ugyanis ez felsérti a fogzománcot, és a fogak sérüléséhez vezethet. 

Éppen ezért a hard, azaz nagyon erős sörtéjű fogkefe senkinek nem ajánlott, inkább kivehető fogpótlások tisztítására alkalmas. Az eggyel puhább, azaz medium fogkefék azoknak ajánlottak, akiknél magas a fogkőképződési, lepedék felhalmozódási hajam. 

Medium fogkefe használata esetében különösen fontos a megfelelő fogmosási technika alkalmazása, mert még ezzel is könnyen kárt lehet tenni a fogakban. 

A soft, azaz puha sörtéjű fogkefe általánosan bárkinek jó lehet, az ultra soft pedig azoknak ajánlott, akiknek érzékeny, gyulladásra hajlamos az ínyük, vagy most estek át valamilyen szájsebészeti eljáráson. 

Hogyan válasszunk fogkefét: sörték sűrűsége

Ha túl vagyunk ezen az első kezdeti lépésen, akkor érdemes a sörték erőssége mellett megvizsgálni a sűrűségüket is, ugyanis minél kevesebb sörtét tartalmaz a kiválasztott fogkefe, azaz minél ritkább, annál kevesebb felületet tud egyszerre megtisztítani. Emellett arra is érdemes odafigyelni, hogy milyen a sörték kialakítása, a lekerekített végű fogkefék ugyanis kíméletesebbek a fogakhoz.

Hogyan válasszunk fogkefét: a fogkefe mérete

A fogkefe kiválasztásánál a fogkefe fejének méretét is figyelembe kell venni. Ez határozza meg ugyanis, hogy mennyire tudjuk a legtávolabbi részeket is elérni, és ügyesen manőverezni vele. Minél jobb a fogkefe fejének kialakítása, annál könnyebben elérhetővé válnak a hátsó fogak és a belső részek is. A legideálisabb, ha a fogkefe feje 1x 2-2,5 cm méretű. A túl kicsi fogkefe esetében annak a kockázata nő meg, hogy sok megtisztítatlan felület marad. 

Hogyan válasszunk fogkefét: elektromos vagy manuális fogkefe

Manapság már egyre népszerűbbek az elektromos fogkefék, így biztosan Önt is érdekli, hogy érdemes-e ezt választania, azonban erre egyértelmű válasz nincsen. Számtalan tesztet és összehasonlítást végeztek már, de egyértelműen eldönteni a kérdést nem lehet. Megfelelő szájápolási rutinnal az elektromosfogkefe és a manuális fogkefe is remek szolgálatot tehet. 

Legfrissebb cikkek

Ajakfeltöltés

Ki állhatna közelebb az ajkak formázásához, mint egy fogorvos? Rendelőnket új szolgáltatással bővítettük, méghozzá ajakfeltöltéssel, amelyet a Renée injektálható hyaluronsav alapú géllel végez el vezető fogorvosunk Dr....

Influencer program

Fontos számunkra, hogy pácienseink őszinte, kendőzetlen véleményeken és tapasztalatokon keresztül is megismerhessék fogászatunkat, mielőtt ellátogatnának hozzánk. Éppen ezért hoztuk létre Influencer Kedvezmény Programunkat is, és...

Kattogó állkapocs: Mi lehet az oka? Mi a megoldás?

Ha minden alkalommal, amikor rág, beszél vagy ásít, az állkapocs kattogását tapasztalja, akkor valószínűleg nem jó pozícióban van az állkapcsa. Az állkapocs rossz pozícióját, elmozdulását számtalan probléma okozhatja. Most...

Ajánlatkérés

Kérjen időpontot egyszerűen űrlapunk segítségével!

Feliratkozás a hírlevélre

Kérjük, fogadja el az Adatkezelési és adatvédelmi tájékoztatónkat, ellenkező esetben nem tud regisztrálni, sem árajánlatot kérni.

Honlapkészítés, webdesign, keresőoptimalizálás: Expedient
Marketing tanácsadónk a Marketing Professzorok Kft. 2022 Levaidental