Egy sérült fog nem csak funkcionalitásban tud problémát okozni, de nem is túl esztétikus. A fogkorona segítségével azonban könnyen orvosolni tudjuk fogproblémáját.

phone mail Visszahívást kérek
phone+36-20 KATTINTSON mailKATTINTSON Visszahívást kérek
Ajánlatkérés

Fogkorona

Egy sérült fog nem csak funkcionalitásban tud problémát okozni, de nem is túl esztétikus. A fogkorona segítségével azonban könnyen orvosolni tudjuk fogproblémáját. 

Milyen esetekben használatos a fogkorona? 

A fogkorona olyan fogpótlások során használatosak, mint a fog felületén keletkezett sérülések, repedések, a fog letörése vagy a fogszuvasodás.  A fogkorona segít visszaállítani a fog felszínének egyenletességét, ezáltal funkcionális és esztétikai tulajdonságait egyaránt. 

Milyen fogkorona fajtákat használunk? 

  • Fémkerámia korona
  • Cirkónium (fémmentes pótlás) korona
  • Préskerámia korona

A fogkorona anyagának minősége minden esetben kiváló, azonban elsősorban a cirkónium és a préskerámia fogkoronát ajánljuk pácienseinknek. A fémmentes fogkoronák semmi esetben sem okoznak allergiás reakciót, mindemellett esztétikus megjelenést is biztosítanak. Ezek a fajta fogkoronák megegyeznek a fog színével, így szinte észrevétlenek lesznek, sőt olyanok, mintha teljesen eredetiek lennének. 

A fogkorona felhelyezésének menete

Elsősorban fogászatunkon a sérült fogat lekezeljük, eltávolítjuk sérült részeit, majd a fogat lecsiszoljuk végleges formájára, amelyre rákerül a kiválasztott fogkorona. Ezután a fogról lenyomatot veszünk és meghatározzuk a fog színét, illetve anyagát. A fogkorona elkészüléséig egy ideiglenes koronát helyezünk fel a sérült fogra, hogy addig is védve legyen annak felülete és a fogíny egyaránt. 
A fogkoronát minden esetben teljesen egyedileg készítjük el pácienseink számára fogtechnikai laborunkban, ezzel biztosítva a tökéletes illeszkedést. Amint a fogkorona elkészült, ráhelyezzük a fog felületére és ha tökéletesen illeszkedik, ráragasztjuk a fogra. 

Fogkoronát nem csak saját fogra készítünk, hanem sérült fogimplantátumra egyaránt. 

A fogkorona tisztítása 

A fogkorona teljes mértékben olyan, mintha eredeti fog lenne, hiszen a foghoz kapcsolódik közvetlenül. Emiatt ugyanúgy érdemes tisztítanunk, mint a többi fogat fogmosáskor. Különösen ügyeljük a fogkorona ragasztása mentén, hiszen amint leválást észlelünk, azonnal forduljunk fogorvosunkhoz, még mielőtt az ételmaradékok a fog és a korona közé bejutnának. 

A fogkorona ára 

A fogkorona ára attól függően változik, hogy a páciens milyen anyagból, hány fog pótlására, illetve saját fogra vagy implantátumra igényli. A fogkorona ára így 45 000-80 000 Forintig elérhető a Lévai Dental Fogászati Magánrendelőben. Természetesen Egészségpénztárral történő fizetés esetén a kezelési költséget a biztosító teljes mértékben fedezi. 

Várjuk szeretettel rendelőnkben: Kérjen időpontot Fogászati Magánrendelőnkbe még ma! 
 

Ajánlatkérés

Kérjen időpontot egyszerűen űrlapunk segítségével!

Feliratkozás a hírlevélre

Kérjük, fogadja el az Adatkezelési és adatvédelmi tájékoztatónkat, ellenkező esetben nem tud regisztrálni, sem árajánlatot kérni.

Honlapkészítés, webdesign, keresőoptimalizálás: Expedient
Marketing tanácsadónk a Marketing Professzorok Kft. 2022 Levaidental