A fogpótlás koronával nagyon gyakran alkalmazott, és hatékony megoldás hiányos fogazat pótlására, sérült fogak helyreállítására. Nézzük hogyan működik a folyamat!

phone+36-20 KATTINTSON mailKATTINTSON Visszahívást kérek

Fogpótlás koronával

A fogpótlás koronával nagyon gyakran alkalmazott, és hatékony megoldás hiányos fogazat pótlására, sérült fogak helyreállítására. Amennyiben Önnek is hiányos a fogazata, vagy sérült a foga, fogai, akkor ajánljuk, hogy olvassa el rövid összefoglalónkat a fogkoronával való fogpótlással kapcsolatban.

 

Fogpótlás koronával milyen esetben lehetséges?

Egy sérült fog, fogazat esztétikailag sem szép, de ennél jóval nagyobb problémát jelentenek a funkcionális hatások. Egy sérült fog sokat veszít a funkciójából, fájdalmat is okozhat, éppen ezért érdemes minél hamarabb, és hatékonyabban orvosolni a problémát. Az egyik legjobb megoldás erre a fogpótlás koronával. A fogpótlás koronával segít visszaállítani a fog felszínének egyenletességét, és így a funkcionális, és esztétikai problémákat is megoldja egyszerre.

 

Mikor jelent jó megoldást a fogpótlás koronával?

A fogpótlás koronával abban az esetben lehetséges, amikor egy, vagy több fog sérült, vagy hiányzik. A fogkorona ugyanis majdnem egy teljes fogat formáz. Gyakorlatilag a fogkora olyan mint egy sapka, amit ráhúzva a fogra egy egészséges fogat kapunk, miközben a fog gyökere megmaradhat. A korona feladata a fog felső, íny feletti felületének pótlása a fog oldalától a fog élein át egészen a teljes rágófelületig.

 

Hogyan zajlik a fogpótlás koronával?

A fogpótlás fogkoronával eljárásának nulladik lépése egy személyes konzultációval egybekötött állapotfelmérés, amikor minden páciensünkkel részletesen tisztázzuk a szükséges kezelések menetét, és egyéb részleteit, így Ön pontosan tisztában lesz a kezelés folyamatáról! Ezt követően első lépésként a sérült fogat kezeljük, ennek részeként a sérült részek eltávolításával kezdünk, majd ezt követi a forma kialakítása csiszolás segítségével,  erre fog felkerülni a fogkorona. A koronához szükségünk van egy lenyomat vételére a fogról, majd kiválasztjuk a szükséges anyagot, és színt. Arra az időtartamra, amíg a fogkora készül egy ideigenes koronát helyezünk fel, ami védelmet nyújt a fognak. A Lévai Dentalnál minden fogkorona egyénre, fogra szabva készül egy speciális fogtechnikai laborban, így biztosítani tudjuk a tökéletes illeszkedést. Amikor ez a korona elkészül, akkor tökéletesen illeszkedve rögzítjük a sérült fogra. Fogkoronát nemcsak eredeti fogra, hanem fogimplantátumra is helyezünk fel. Így zajlik tehát a fogpótlás koronával.

 

Milyen anyaggal történik a fogpótlás koronával?

Fogászatunkon többféle anyagból is lehet választani, ha koronával való fogpótlásról van szó. Ezekről az anyagokról elmondható, hogy magas jó minőségűek, biztonságosak, és időtállóak. Minden esetben a fémmentes fogkoronát ajánljuk pácienseinknek, hiszen ezek nemcsak időtállóak, és megegyezik színük a fogak színével, hanem teljesen biztonságosak is, és nem okoznak allergiás reakciót.

 

Mennyibe kerül a fogpótlás koronával?

A fogpótlás koronával ára sok mindentől függ, többek között attól, hogy páciensünk milyen anyagot választ, mennyi fogat kell pótolni, illetve saját fogra, vagy implantátumra kell tenni. A kezelés árát minden esetben átbeszéljük a pácienseinkkel, mielőtt belevágnánk a teljes folyamatba. Általánosságban azonban az mondható el, hogy a fogpótlás koronával ára 45 000-80 000 Forint között mozog, amit Egészségpénztárral is ki lehet egyenlíteni természetesen.

 

Ha fogpótlás koronával, akkor a Lévai Dental a legjobb megoldás! IDE kattintva kérjen hozzánk időpontot!
 

Ajánlatkérés

Kérjen időpontot egyszerűen űrlapunk segítségével!

Feliratkozás a hírlevélre

Kérjük, fogadja el az Adatkezelési és adatvédelmi tájékoztatónkat, ellenkező esetben nem tud regisztrálni, sem árajánlatot kérni.

Honlapkészítés, webdesign, keresőoptimalizálás: Expedient
Marketing tanácsadónk a Marketing Professzorok Kft. 2022 Levaidental