Pácienseink nagyon gyakran felteszik nekünk a nagy kérdés: eddig fog tartani a fogszabályzás. Biztos vagyok benne, hogy Önben is megfogalmazódott már ez a kérdés.

phone+36-20 KATTINTSON mailKATTINTSON Visszahívást kérek

Meddig tart a fogszabályzás? – A fogszabályzás várható időtartama

Pácienseink nagyon gyakran felteszik nekünk a nagy kérdés: eddig fog tartani a fogszabályzás. Biztos vagyok benne, hogy Önben is megfogalmazódott már ez a kérdés. Most megválaszoljuk!

Meddig tart a fogszabályzás? – A fogszabályzás várható időtartama

Ezért van szükség fogszabályzásra

Fogszabályzásra nemcsak esztétikai okok miatt lehet szükség, hanem azért is mert a kusza, szabálytalanul álló fogak rágási, emésztési, élettani problémák forrása is lehetnek. Alapvetően sokan tartanak a fogszabályzástól, amiatt mert nem tartják a fogszabályzókat esztétikusnak, és szeretnék a lehető legkevesebb ideig viselni azt. Mi mindig megnyugtatjuk pácienseinket, hogy napjainkban már számtalan fogszabályzó létezik, amik illeszkednek a mai igényekhez. Továbbá nemcsak állandó fogszabályzók vannak, hanem kivehetőek is. Éppen ezért nem kell tartania a fogszabályzástól! 

Meddig tart a fogszabályzás?

Választ adni arra, hogy meddig tart a fogszabályzás, azaz mi is pontosan a fogszabályzás időpontja, nagyon nehéz. Szinte lehetetlen bármilyen jóslatba bocsátkozni a fogszabályzás várható időpontjával kapcsolatban, mert ez több tényező függvénye, egyrészt természetesen függ a fogak állapotától, és a páciens szervezetének egyéni reakcióképességétől is. Éppen ezért még egy állapotfelmérést követően is nehéz pontos időpontot mondani. Általánosságban elmondható, hogy a fogszabályzás időtartama félév és két év közé tehető. Vannak esetek, amikor már fél év alatt is óriási eredményeket lehet elérni, de van olyan, hogy ennek töredékét sikerül csak megvalósítani 2 teljes év alatt ugyanazzal a módszerrel. Egy állapotfelmérés, és röntgen készítése után konkrétabb választ kaphat! Kérjen időpontot ide kattintva!

Fogszabályzás gyerekkorban

A fogszabályzás időtartamával kapcsolatban az is meghatározó szempont, hogy milyen korban kezdődik meg a fogszabályzás. Ugyanis a gyerekkori fogszabályzás sokkal hatékonyabb, annak köszönhetően, hogy ilyenkor a fogazat jobban formálható. Gyerekkorban még a fogak és az állcsontok fejlődését is a megfelelő irányba tudjuk terelni, és a fogakat körülvevő csont, lágyszövetek átépülési képessége is gyorsabb, mint felnőttkorban. Döntő fontosságú tehát a fogszabályzás időtartamát illetőleg, hogy minél hamarabb elkezdődjön a folyamat. 

Fogszabályzás felnőttkorban 

Persze ezt nem jelenti azt, hogy felnőtt korban már nincsen lehetőség fogszabályzásra. A modern orvostudománynak köszönhetően felnőtt korban is lehetséges a fogak szabályzása, azonban gyakran több időt vesz igénybe ilyenkor a folyamat. 
 

A Lévai Dentalnál bármikor segítünk Önnek! Kérjen időpontot fogszabályzási konzultációra és kiválasztjuk az Önnek megfelelő fogszabályzási módszert!

Legfrissebb cikkek

Ajakfeltöltés

Ki állhatna közelebb az ajkak formázásához, mint egy fogorvos? Rendelőnket új szolgáltatással bővítettük, méghozzá ajakfeltöltéssel, amelyet a Renée injektálható hyaluronsav alapú géllel végez el vezető fogorvosunk Dr....

Influencer program

Fontos számunkra, hogy pácienseink őszinte, kendőzetlen véleményeken és tapasztalatokon keresztül is megismerhessék fogászatunkat, mielőtt ellátogatnának hozzánk. Éppen ezért hoztuk létre Influencer Kedvezmény Programunkat is, és...

Kattogó állkapocs: Mi lehet az oka? Mi a megoldás?

Ha minden alkalommal, amikor rág, beszél vagy ásít, az állkapocs kattogását tapasztalja, akkor valószínűleg nem jó pozícióban van az állkapcsa. Az állkapocs rossz pozícióját, elmozdulását számtalan probléma okozhatja. Most...

Ajánlatkérés

Kérjen időpontot egyszerűen űrlapunk segítségével!

Feliratkozás a hírlevélre

Kérjük, fogadja el az Adatkezelési és adatvédelmi tájékoztatónkat, ellenkező esetben nem tud regisztrálni, sem árajánlatot kérni.

Honlapkészítés, webdesign, keresőoptimalizálás: Expedient
Marketing tanácsadónk a Marketing Professzorok Kft. 2022 Levaidental