Pácienseink nagyon gyakran felteszik nekünk a nagy kérdés: eddig fog tartani a fogszabályzás. Biztos vagyok benne, hogy Önben is megfogalmazódott már ez a kérdés.

phone+36-20 KATTINTSON mailKATTINTSON Visszahívást kérek

Meddig tart a fogszabályzás? – A fogszabályzás várható időtartama

Pácienseink nagyon gyakran felteszik nekünk a nagy kérdés: eddig fog tartani a fogszabályzás. Biztos vagyok benne, hogy Önben is megfogalmazódott már ez a kérdés. Most megválaszoljuk!

Meddig tart a fogszabályzás? – A fogszabályzás várható időtartama

Ezért van szükség fogszabályzásra

Fogszabályzásra nemcsak esztétikai okok miatt lehet szükség, hanem azért is mert a kusza, szabálytalanul álló fogak rágási, emésztési, élettani problémák forrása is lehetnek. Alapvetően sokan tartanak a fogszabályzástól, amiatt mert nem tartják a fogszabályzókat esztétikusnak, és szeretnék a lehető legkevesebb ideig viselni azt. Mi mindig megnyugtatjuk pácienseinket, hogy napjainkban már számtalan fogszabályzó létezik, amik illeszkednek a mai igényekhez. Továbbá nemcsak állandó fogszabályzók vannak, hanem kivehetőek is. Éppen ezért nem kell tartania a fogszabályzástól! 

Meddig tart a fogszabályzás?

Választ adni arra, hogy meddig tart a fogszabályzás, azaz mi is pontosan a fogszabályzás időpontja, nagyon nehéz. Szinte lehetetlen bármilyen jóslatba bocsátkozni a fogszabályzás várható időpontjával kapcsolatban, mert ez több tényező függvénye, egyrészt természetesen függ a fogak állapotától, és a páciens szervezetének egyéni reakcióképességétől is. Éppen ezért még egy állapotfelmérést követően is nehéz pontos időpontot mondani. Általánosságban elmondható, hogy a fogszabályzás időtartama félév és két év közé tehető. Vannak esetek, amikor már fél év alatt is óriási eredményeket lehet elérni, de van olyan, hogy ennek töredékét sikerül csak megvalósítani 2 teljes év alatt ugyanazzal a módszerrel. Egy állapotfelmérés, és röntgen készítése után konkrétabb választ kaphat! Kérjen időpontot ide kattintva!

Fogszabályzás gyerekkorban

A fogszabályzás időtartamával kapcsolatban az is meghatározó szempont, hogy milyen korban kezdődik meg a fogszabályzás. Ugyanis a gyerekkori fogszabályzás sokkal hatékonyabb, annak köszönhetően, hogy ilyenkor a fogazat jobban formálható. Gyerekkorban még a fogak és az állcsontok fejlődését is a megfelelő irányba tudjuk terelni, és a fogakat körülvevő csont, lágyszövetek átépülési képessége is gyorsabb, mint felnőttkorban. Döntő fontosságú tehát a fogszabályzás időtartamát illetőleg, hogy minél hamarabb elkezdődjön a folyamat. 

Fogszabályzás felnőttkorban 

Persze ezt nem jelenti azt, hogy felnőtt korban már nincsen lehetőség fogszabályzásra. A modern orvostudománynak köszönhetően felnőtt korban is lehetséges a fogak szabályzása, azonban gyakran több időt vesz igénybe ilyenkor a folyamat. 
 

A Lévai Dentalnál bármikor segítünk Önnek! Kérjen időpontot fogszabályzási konzultációra és kiválasztjuk az Önnek megfelelő fogszabályzási módszert!

Legfrissebb cikkek

A foghidak fajtái: Mikor, melyik foghíd a legjobb választás?

A foghidak alkalmazása rutin eljárásnak számít, manapság nagy népszerűségnek örvend ez a technika a fogászatban. De mi is az a foghíd, milyen fajtái vannak, mik a különbségek a foghíd típusok között, mikor melyiket éri meg a...

Ezért szenteljünk több időt az otthoni szájápolásra!

Már kisgyerek korunktól kezdve belénk nevelik, hogy a fogainkat alaposan és rendszeresen tisztítsuk. Azonban a helyes fogmosási technika elsajátítása sokak számára kimarad, ahogyan arra sincsen kellő hangsúly fektetve, hogy a fogmosáson...

Fogászati implantáció: Mennyi a gyógyulási idő?

Sok ember számára a fogászati implantáció kapcsán az egyik első kérdés, hogy mennyi ideig tart a gyógyulás. Ez számos dologtól függ, az implantáció típusától kezdve a genetikai tényezőkön át egyészen az életmódig...

Ajánlatkérés

Amennyiben online kér időpontot és feliratkozik hírlevelünkre, bármely kezelés árából 10% kedvezményt biztosítunk! 

Feliratkozás a hírlevélre

Kérjük, fogadja el az Adatkezelési és adatvédelmi tájékoztatónkat, ellenkező esetben nem tud regisztrálni, sem árajánlatot kérni.

Honlapkészítés, webdesign, keresőoptimalizálás: Expedient
Marketing tanácsadónk a Marketing Professzorok Kft. 2021 Levaidental