A fogszabályzó bizony egy kényes dolog, különösen nagy figyelmet kell fordítani a megfelelő ápolására, ugyanis ellenkező esetben könnyen problémákat okozhat.

phone+36-20 KATTINTSON mailKATTINTSON Visszahívást kérek

Hogyan tisztítsuk megfelelően a fogszabályzót?

A fogszabályzó bizony egy kényes dolog, különösen nagy figyelmet kell fordítani a megfelelő ápolására, ugyanis ellenkező esetben problémákat okozhat, hiszen könnyen felhalmozódik a környékén a lepedék. Mégis hogyan kell jól megtisztítani a fogszabályzót?

Hogyan tisztítsuk megfelelően a fogszabályzót?

Mindennek az alapja megfelelő szájhigiénia, a megfelelő fogmosási technika

Teljesen felesleges a fogszabályzó tisztításának megfelelő technikájáról beszélni egészen addig, amíg nem vagyunk tisztában az alapokkal, a megfelelő szájhigiénia kialakításával, és a helyes fogmosási technikával kapcsolatban. A helyes fogmosás azért fontos, mert hiányában lepedék rakódhat a fogakra és az íny felületére, ez pedig, amennyiben tartósan nincsen eltávolítva fogszuvasodáshoz, előrehaladott esetben a fogak elvesztéséhez is vezethet. Éppen ezért fontos rendszeresem és alaposan fogat mosni, ha fogszabályzóval rendelkezünk, akkor pedig azt is megfelelően tisztántartani. A fogkefével ajánlott óvatosan körkörös mozdulatokat tenni, az ínnyel 45fokos dőlési szöget bezárva tartva a fogkefét, és minden felületet érinteni. A pontos javaslat szerint minden étkezés után javasolt megtisztítani a fogakat, erre sok esetben bár nincsen mód, de a napi 2 alkalom mondhatni kötelező a fogak egészsége érdekében. Érdemes a rutinba bevonni a fogselyem és a szászvíz alkalmazását is a nagyobb hatékonyság érdekében.

 

Hogyan tisztítsuk meg az állandó fogszabályzót?

Az állandó fogszabályzó tisztítása első ránézésre nehéznek tűnhet, pedig valójában nem olyan nagy ördöngösség, de azért van egy-két fontos dolog, amire ügyelni kell. Arra kell nagyo figyelmet fordítani, hogy ne maradjon egyetlen felület sem, amit nem tisztítunk meg. Ezt úgy lehet elérni, hogy odafigyelünk, hogy ne hagyjunk ki egyetlen külső vagy belső fogfelszínt sem, illetve ne felejtsük ki a fogak rágófelszínét, valamint a hátsó oldalukat sem, és nem hagyjuk ki sem a tartókat, sem a drótot, kiemelten fontos a fogszabályzó és az íny közötti terület. A fogkefe sörtéi mélyre képesek behatolni, de azért alaposnak kell lenni. Mozdulataink legyenek gyengédek, és figyeljünk rá, hogy ne okozzunk sérülést a tartókon és drótokon se! Miután vízzel leöblítettük, végezzünk egy aprólékos vizsgálatot, hogy lássuk, valóban minden felületet alaposan megtisztítottunk-e!

 

Hogyan tisztítsuk meg az kivehető fogszabályzót?

Kivehető fogszabályzó esetében lényegesen egyszerűbb a tisztítási folyamat. Ebben az esetben a fogakat és a fogszabályzó készüléket külön-külön kell megtisztítani. Ilyenkor fogselymet is lehet használni. Arra kell figyelni, hogy a fogszabályzóval fedett területet, mint a fogínyt, vagy szájpadlást az átlagnál kíméletesebben tisztítsuk. A kivehető készüléket pedig ugyanúgy fogkefével és fogkrémmel lehet megtisztítani, mint fogainkat. Illetve 3-4 naponta érdemes fogszabályozó tisztító oldatba is bele helyezni 10 percre. 

Legfrissebb cikkek

Teljes mosolytervezés: Hogyan épül fel a folyamat?

„A mosoly a legszebb ékszer, amit egy nő viselhet.”- szokták mondani. Ez nemcsak  nőkre igaz, hanem általánosan mindenkire. A mosoly nagyon meghatározza az egész arcunkat, sőt a teljes megjelenésünket. Ahogyan egy szép...

A fogselyem fontossága és használati tanácsok

A fogselyem helyes használata nagyon fontos, ugyanis ez a megfelelő szájhigiénia egy szerves része. Miért fontos fogselymet használni, és hogyan célszerű ezt megtenni? Egy cikkben összegyűjtöttük a legfontosabbakat, amik a fogselyemmel...

Gyermek fogszabályzás: melyik készüléket válasszuk?

Nagyon gyakori probléma, hogy gyermekkorban a fogak nem megfelelően állnak, ennek lehetnek genetikai okai is, de állhat rossz szokás, mint például az ujj szopogatása a háttérben. Bármi is legyen a probléma oka, kezelésre van szükség,...

Ajánlatkérés

Amennyiben online kér időpontot és feliratkozik hírlevelünkre, bármely kezelés árából 10% kedvezményt biztosítunk! 

Feliratkozás a hírlevélre

Kérjük, fogadja el az Adatkezelési és adatvédelmi tájékoztatónkat, ellenkező esetben nem tud regisztrálni, sem árajánlatot kérni.

Honlapkészítés, webdesign, keresőoptimalizálás: Expedient
Marketing tanácsadónk a Marketing Professzorok Kft. 2021 Levaidental