A következőkben mutatunk 10 olyan ételt, ami segít a fogzománc erősítésében, így hozzájárul a szép és egészséges fogazat, valamint mosoly megőrzéséhez.

phone mail Visszahívást kérek
phone+36-20 KATTINTSON mailKATTINTSON Visszahívást kérek
Ajánlatkérés

A 10 legjobb étel a fogzománc erősítésére

Mindannyian tudjuk, hogy a rendszeres fogmosás, megfelelő fogselyem használat, valamint az éves fogászati ellenőrzés mellett az étkezés is hozzájárul fogaink állapotának megőrzéséhez. A legfontosabb ugyanis vigyázni fogzománcunkra. Köztudott, hogy a szénsavas italok és a cukros ételek nagyon roncsolják a fogakat, de akkor vajon mik segítenek az állapotuk megőrzésében? A következőkben mutatunk 10 olyan ételt, ami segít a fogzománc erősítésében, így hozzájárul a szép és egészséges fogazat, valamint mosoly megőrzéséhez.

A 10 legjobb étel a fogzománc erősítésére

Legjobb étel a fogzománc erősítésére: Tej, sajt és joghurt

A tejtermékek D -vitaminban gazdagok, amelyek elősegítik az erős csontok építését - és ne felejtsük el, hogy a fogak ugyanabból az anyagból készülnek, mint a sípcsont vagy a kulcscsont! Ráadásul a tej, sajt vagy joghurt fogyasztása csökkentheti a száj savszintjét, csökkentve a zománc kopásának kockázatát.

 

Legjobb étel a fogzománc erősítésére: Spenót

A spenót nagyszerű választás mindazoknak, akik szeretnék, hogy fogai erősek és egészségesek maradjanak. A spenót tele van folsavval, vassal, valamint A- és C -vitaminnal, amelyek mindegyike segít megőrizni a fogakat.

 

Legjobb étel a fogzománc erősítésére: Fokhagyma

A fokhagyma nemcsak ízt ad az ételnek; a száját (és a fogzománcát) is egészségesen tartja. Allicint tartalmaz, amely csökkenti a baktériumok szaporodását a szájban. Ez biztosítja, hogy a zománc hosszabb ideig erős marad!

 

Legjobb étel a fogzománc erősítésére: Avokádó

Az avokádó sok rostot tartalmaz, ami segít megőrizni az emésztőrendszered egészségét, de ugyanez a rost tisztán és erősen tartja a fogait is, mivel hasznos szájüregi baktériumokat táplál. Próbáljon meg avokádót hozzáadni a spenót salátához!

 

Legjobb étel a fogzománc erősítésére: Magok és diófélék

A magvak és diófélék, például a napraforgómag és a brazil dió, magas foszfortartalmat tartalmaznak, ami elősegíti az erős csontok és fogak építését. Tipp: a magok elfogyasztása után ne felejtsen el óvatosan fogselymet használni!

 

Legjobb étel a fogzománc erősítésére: Lazac és tonhal

Az olyan halak, mint a lazac és a tonhal, amelyek egészséges zsírokban gazdagok, szintén javíthatják a száj egészségét. Ha hetente egy -két alkaommal lazacot fogyaszt, az íny és a zománc remekül fog kinézni.

 

Legjobb étel a fogzománc erősítésére: Zöld tea

A zöld tea magas antioxidáns tartalommal rendelkezik, ami segíthet a baktériumok szintjének egészséges szinten tartásában. Ez viszont hozzájárul a fogzománc megőrzéséhez. Fontos azonban, hogy ízesítés nélkül fogyassza, kerülje a cukros zöld tea fogyasztását!

 

Legjobb étel a fogzománc erősítésére: Shiitake gomba

Ezek az ízletes ázsiai gombák lentinan nevű poliszacharidot tartalmaznak, amely lebontja a lepedéket és a baktériumokat a szájában. Tipp: adjon hozzá shiitake gombát omletthez vagy a salátákhoz, hogy kihasználja az előnyeit.

 

Legjobb étel a fogzománc erősítésére: Kávé

Meglepően hangzik elsőre, de néhány közelmúltbeli fogászati tanulmány kimutatta, hogy az édesítetlen fekete kávé valójában segít megállítani a fogak lemezeinek növekedését és védi a fogzománcot. 

 

Legjobb étel a fogzománc erősítésére: Cukormentes rágógumi

Bár szigorúan véve ez nem élelmiszer, de a cukormentes rágógumi segíthet a nyálképződésben, ami csökkenti a lepedéket és a baktériumokat, és távol tartja őket a fogzománctól.

Legfrissebb cikkek

Ajakfeltöltés

Ki állhatna közelebb az ajkak formázásához, mint egy fogorvos? Rendelőnket új szolgáltatással bővítettük, méghozzá ajakfeltöltéssel, amelyet a Renée injektálható hyaluronsav alapú géllel végez el vezető fogorvosunk Dr....

Influencer program

Fontos számunkra, hogy pácienseink őszinte, kendőzetlen véleményeken és tapasztalatokon keresztül is megismerhessék fogászatunkat, mielőtt ellátogatnának hozzánk. Éppen ezért hoztuk létre Influencer Kedvezmény Programunkat is, és...

Kattogó állkapocs: Mi lehet az oka? Mi a megoldás?

Ha minden alkalommal, amikor rág, beszél vagy ásít, az állkapocs kattogását tapasztalja, akkor valószínűleg nem jó pozícióban van az állkapcsa. Az állkapocs rossz pozícióját, elmozdulását számtalan probléma okozhatja. Most...

Ajánlatkérés

Kérjen időpontot egyszerűen űrlapunk segítségével!

Feliratkozás a hírlevélre

Kérjük, fogadja el az Adatkezelési és adatvédelmi tájékoztatónkat, ellenkező esetben nem tud regisztrálni, sem árajánlatot kérni.

Honlapkészítés, webdesign, keresőoptimalizálás: Expedient
Marketing tanácsadónk a Marketing Professzorok Kft. 2023 Levaidental