A következőkben mutatunk 10 olyan ételt, ami segít a fogzománc erősítésében, így hozzájárul a szép és egészséges fogazat, valamint mosoly megőrzéséhez.

phone+36-20 KATTINTSON mailKATTINTSON Visszahívást kérek

A 10 legjobb étel a fogzománc erősítésére

Mindannyian tudjuk, hogy a rendszeres fogmosás, megfelelő fogselyem használat, valamint az éves fogászati ellenőrzés mellett az étkezés is hozzájárul fogaink állapotának megőrzéséhez. A legfontosabb ugyanis vigyázni fogzománcunkra. Köztudott, hogy a szénsavas italok és a cukros ételek nagyon roncsolják a fogakat, de akkor vajon mik segítenek az állapotuk megőrzésében? A következőkben mutatunk 10 olyan ételt, ami segít a fogzománc erősítésében, így hozzájárul a szép és egészséges fogazat, valamint mosoly megőrzéséhez.

A 10 legjobb étel a fogzománc erősítésére

Legjobb étel a fogzománc erősítésére: Tej, sajt és joghurt

A tejtermékek D -vitaminban gazdagok, amelyek elősegítik az erős csontok építését - és ne felejtsük el, hogy a fogak ugyanabból az anyagból készülnek, mint a sípcsont vagy a kulcscsont! Ráadásul a tej, sajt vagy joghurt fogyasztása csökkentheti a száj savszintjét, csökkentve a zománc kopásának kockázatát.

 

Legjobb étel a fogzománc erősítésére: Spenót

A spenót nagyszerű választás mindazoknak, akik szeretnék, hogy fogai erősek és egészségesek maradjanak. A spenót tele van folsavval, vassal, valamint A- és C -vitaminnal, amelyek mindegyike segít megőrizni a fogakat.

 

Legjobb étel a fogzománc erősítésére: Fokhagyma

A fokhagyma nemcsak ízt ad az ételnek; a száját (és a fogzománcát) is egészségesen tartja. Allicint tartalmaz, amely csökkenti a baktériumok szaporodását a szájban. Ez biztosítja, hogy a zománc hosszabb ideig erős marad!

 

Legjobb étel a fogzománc erősítésére: Avokádó

Az avokádó sok rostot tartalmaz, ami segít megőrizni az emésztőrendszered egészségét, de ugyanez a rost tisztán és erősen tartja a fogait is, mivel hasznos szájüregi baktériumokat táplál. Próbáljon meg avokádót hozzáadni a spenót salátához!

 

Legjobb étel a fogzománc erősítésére: Magok és diófélék

A magvak és diófélék, például a napraforgómag és a brazil dió, magas foszfortartalmat tartalmaznak, ami elősegíti az erős csontok és fogak építését. Tipp: a magok elfogyasztása után ne felejtsen el óvatosan fogselymet használni!

 

Legjobb étel a fogzománc erősítésére: Lazac és tonhal

Az olyan halak, mint a lazac és a tonhal, amelyek egészséges zsírokban gazdagok, szintén javíthatják a száj egészségét. Ha hetente egy -két alkaommal lazacot fogyaszt, az íny és a zománc remekül fog kinézni.

 

Legjobb étel a fogzománc erősítésére: Zöld tea

A zöld tea magas antioxidáns tartalommal rendelkezik, ami segíthet a baktériumok szintjének egészséges szinten tartásában. Ez viszont hozzájárul a fogzománc megőrzéséhez. Fontos azonban, hogy ízesítés nélkül fogyassza, kerülje a cukros zöld tea fogyasztását!

 

Legjobb étel a fogzománc erősítésére: Shiitake gomba

Ezek az ízletes ázsiai gombák lentinan nevű poliszacharidot tartalmaznak, amely lebontja a lepedéket és a baktériumokat a szájában. Tipp: adjon hozzá shiitake gombát omletthez vagy a salátákhoz, hogy kihasználja az előnyeit.

 

Legjobb étel a fogzománc erősítésére: Kávé

Meglepően hangzik elsőre, de néhány közelmúltbeli fogászati tanulmány kimutatta, hogy az édesítetlen fekete kávé valójában segít megállítani a fogak lemezeinek növekedését és védi a fogzománcot. 

 

Legjobb étel a fogzománc erősítésére: Cukormentes rágógumi

Bár szigorúan véve ez nem élelmiszer, de a cukormentes rágógumi segíthet a nyálképződésben, ami csökkenti a lepedéket és a baktériumokat, és távol tartja őket a fogzománctól.

Legfrissebb cikkek

Fogkő felhalmozódás: Milyen következményei lehetnek?

A plakk felhalmozódása, a fogkő kialakulása a fogászati egészségügyi problémák egyik elsődleges oka, beleértve a rossz leheletet, a fogszuvasodást és az ínybetegségeket. Ezek a problémák általában megelőzhetők rendszeres...

Élelmiszerek, melyek segítenek a fogak egészségét fenntartani

„Az vagy, amit megeszel”- ugye mindenki hallotta már ezt a szállóigét? Ez még inkább igaz a fogakra! A cukros ételek, savas élelmiszerek nyomai nagyon erősen kihatnak a fogak egészségére. Ha nem megfelelő élelmiszereket...

Savak a szájban: Kerülendő vagy sem?

A legtöbben még gyerekkorunkban, az iskolapadot koptatva hallunk egy kicsit a pH -skáláról és ehhez kapcsolódóan a savakról is, de mi köze ennek az egésznek a száj egészségéhez? Valójában egész sok, úgyhogy alábbi cikkünkben...

Ajánlatkérés

Kérjen időpontot egyszerűen űrlapunk segítségével!

Feliratkozás a hírlevélre

Kérjük, fogadja el az Adatkezelési és adatvédelmi tájékoztatónkat, ellenkező esetben nem tud regisztrálni, sem árajánlatot kérni.

Honlapkészítés, webdesign, keresőoptimalizálás: Expedient
Marketing tanácsadónk a Marketing Professzorok Kft. 2021 Levaidental