Melyik a számunkra megfelelő fogkrém? Szakmai cikkünk segít választ adni a kérdésre! A Lévai Dental Fogászai tapasztalatai alapján a legjobbat ajánlja egészséges fogai érdekében.

phone+36-20 KATTINTSON mailKATTINTSON Visszahívást kérek

A megfelelő fogkrém kiválasztása

Minden reggel megmossuk fogainkat, és minden fogmosáshoz fogkrémet használunk. A megfelelő fogkrém kiválasztásával a szájhigiéniánkat meghatározzuk egész napra. De melyik a tökéletes fogkrém? Segítünk a választásban! 

A megfelelő fogkrém kiválasztása

A gyógyszertárakban, drogériákban és szupermarketekben számos különböző szájhigiéniai terméket találhatunk, amelyek csak megnehezítik a dolgunkat a fogkrém kiválasztása során. Olyan sok íz, szín és aktív vagy inaktív szert tartalmaznak ezek a készítmények. Néhányan a legolcsóbb fogkrémet választják, hogy egyszerűsítsék a döntést. A fogkrém kiválasztása során azonban azt is számításba kell vennünk, hogy mennyire érzékenyek fogaink, ínyünk vagy van-e valamilyen speciális igényünk. A fogak és a fogínyek védelmében a legjobb eszköz a megfelelő fogkrém, a tökéletes összetevőkkel való ellátása az Ön személyes igényeinek kielégítésére.

 

Íz, textúra: a megfelelő fogkrém kiválasztása


A fogkrémekben lévő hatóanyagok csökkentik a szájbetegségek kockázatát, míg az inaktív összetevők különleges ízt és textúrát adnak ezeknek.

 

Gyermek fogkrém


Ezek a fogkrémek kevesebb fluoridot tartalmaznak, mint a felnőtteknek szánt készítmények. A fogorvosok többsége azért javasolja ezeket, hogy a gyermekek zománcának védelmét biztosíthassák az orális baktériumok ellen. Így a 12 év alatti gyermekeknek speciális fogkrémet érdemes beszerezni, amelyet kifejezettek nekik fejlesztettek ki. 

 

Fehérítő fogkrém


A fogak az évek elteltével egyre sárgulnak. A vakítóan fehér fogak visszaszerzésére ugyan a fehérítő fogkrémek némileg segítségünkre lehetnek, azonban hófehér fogakat ne várjunk tőlük. Bizonyos fogkrémek és gélek használata valóban segíthet a fehér fogak visszaszerzésében, viszont a garantált megoldás erre a fogászati fogfehérítés. Érdemes megkérdeznünk fogorvosunkat, hogy mely fehérítő hatású készítményeket javasolja a fehérítés érdekében. 

 

Speciális fogkrémek az íny erősítéséhez vagy a túlérzékeny íny kezeléséhez


Az íny védelme érdekében tanácsos olyan fogkrémet választani, amelyben sok a fluorid és a klórhexidin tartalom. Ez a két anyag nagyban segíthet az érzékeny íny helyreállításában, viszont kissé színezheti fogainkat. A fogak elszíneződése viszont könnyen kiküszöbölhető fogfehérítéssel vagy fehérítő hatású fogkrémmel. 

 

Normál és speciális fogkrémek


Az egészséges fogak esetén szinte bármilyen fogkrémet alkalmazhatunk nap, mint nap. Használjunk fluort tartalmazó krémet vagy gélt, amely természetesen erősíti a fogak zománcát és megvéd a baktériumok negatív hatásaitól. 

 

A fogszuvasodás kialakulása ellen érdemes fluorid tartalmú fogkrémet használni. Ez egy olyan ásványi anyag, ami megvédi a zománcot a savas ételek és italok okozta erózió ellen. Kérdezzen utána fogorvosánál minden esetben, hogy mely terméket ajánlja bizonyos kezelések után. 

 

Természetesen a fogkrémek használata mellett a megfelelő szájhigiénia megtartásához kiegészítő eszközöket is alkalmazzunk, mint a szájvíz vagy a fogselyem. Ezekkel biztosíthatjuk magunkat, hogy nem csak a fogak, de az íny körüli és a fogak közötti résekből is eltávolítottuk a felesleges ételmaradékokat és lepedéket. Emellett minden évben legalább kétszer keressük fel fogorvosunkat általános fogászati szűrés miatt, hogy fogaink egészségesek maradhassanak hosszú távon. 
 

Legfrissebb cikkek

Ezért szenteljünk több időt az otthoni szájápolásra!

Már kisgyerek korunktól kezdve belénk nevelik, hogy a fogainkat alaposan és rendszeresen tisztítsuk. Azonban a helyes fogmosási technika elsajátítása sokak számára kimarad, ahogyan arra sincsen kellő hangsúly fektetve, hogy a fogmosáson...

Fogászati implantáció: Mennyi a gyógyulási idő?

Sok ember számára a fogászati implantáció kapcsán az egyik első kérdés, hogy mennyi ideig tart a gyógyulás. Ez számos dologtól függ, az implantáció típusától kezdve a genetikai tényezőkön át egyészen az életmódig...

Milyen fogimplantátumot válasszunk?

A fogak elvesztése sok embert érintő probléma. Van, akinek el kellett távolítani, másnak magától esett ki egy fogágybetegség következtében. Manapság azonban ez nem jelenti azt, hogy ott örökre egy lyuknak kell maradnia; számos...

Ajánlatkérés

Amennyiben online kér időpontot és feliratkozik hírlevelünkre, bármely kezelés árából 10% kedvezményt biztosítunk! 

Feliratkozás a hírlevélre

Kérjük, fogadja el az Adatkezelési és adatvédelmi tájékoztatónkat, ellenkező esetben nem tud regisztrálni, sem árajánlatot kérni.

Honlapkészítés, webdesign, keresőoptimalizálás: Expedient
Marketing tanácsadónk a Marketing Professzorok Kft. 2020 Levaidental