Előfordulnak esetek, amikor csontpótlásra van szükség. De pontosan mikor, és miért, egyáltalán mi az a csontpótlás, és hogyan zajlik a folyamat? Segítünk!

phone+36-20 KATTINTSON mailKATTINTSON Visszahívást kérek

Mikor van szükség a csontpótlásra? Mi az a csontpótlás?

Előfordulnak esetek, amikor csontpótlásra van szükség. De pontosan mikor, és miért, egyáltalán mi az a csontpótlás, és hogyan zajlik a folyamat? Összegyűjtöttük a legfontosabb tudnivalókat a csontpótlással kapcsolatban!

Mikor van szükség a csontpótlásra? Mi az a csontpótlás?

Mi az a csontpótlás?

A csontpótlás egy olyan speciális fogászati eljárás, amelynek célja a csontállomány térfogatának növelése. A csontpótlásnak több módszere is van, de abban megegyeznek, hogy céljuk, hogy elősegítsék az új csontok képződését. Különböző csontpótlási célok esetében különböző technikákra, illetve különböző csontpótló anyagokra van szükség.

 

Mikor van szükség csontpótlásra?

A leggyakoribb ok, amiért szükség lehet csontpótlásra, az a fogimplantátum behelyezése. Előfordulhat ugyanis, hogy a fogimplantátum megfelelő behelyezéséhez nem áll rendelkezésre megfelelő mennyiségű vagy minőségű csontállomány, ugyanis ennek az eljárásnak ez az egyik alapfeltétele. Nem ritkán előfordul ez a fogak pótlása előtt, ami azt jelenti, hogy a fogimplantátumok behelyezése előtt mindenképpen csontpótlásra van szükség, ahhoz, hogy megfelelően elvégezhető legyen a folyamat, hiszen, ha a csontállomány nem megfelelő minőségű, sűrűségű vagy esetleg vastagságú, akkor nem képes befogadni az implantátumot. Ezenkívül még parodontális gyulladás esetében is szükség lehet csontpótlásra.

 

Miért van szükség csontpótlásra?

A csontpótlás eredményeképpen megfelelő tér alakul ki a fogpótlás biztonságos befogadására, ennek köszönhetően pedig az arcüreg garantáltan nem sérül a fogbeültetés során, a beültetett foggyökér stabil és fix lesz, mert kap egy stabil alapzatot.

 

Hogyan zajlik a csontpótlásra?

A modern technikáknak köszönhetően manapság többféle csontpótló anyag is létezik a Lévai Dental Magánrendelőjében a legbiztonságosabb csontpótló anyagokat használjuk. A folyamat helyi érzéstelenítés mellett zajlik, így fájdalomtól sem kell tartania. A csontpótlás során az érzéstelenítést követően az érintett területen bemetszést végzünk, bejuttatjuk a csontpótló anyagot, majd bezárjuk a bemetszést, egy varrattal. A varratszedésre külön kap időpontot, amit egy kontrollvizsgálattal egybekötve végzünk el. 

 

Mennyire biztonságos a csontpótlásra?

A csontpótlás teljesen biztonságos, hiszen fogászati magánrendelőnkben szakképzett, tapasztalt kollégák végzik, a legjobb minőségű, steril anyagokal. Bár ezek az anyagok állati eredetűek, magas hőmérsékleten kezelik őket a behelyezés előtt, így nem lehet komplikációkra, allergiás reakciókra számítani. A csontpótlás utáni duzzanat, fájdalom vagy esetleges véraláfutás teljesen természetes, és magától megszűnik. 

Ha Önnek is segíthetünk a foghiány leküzdésében és a csontpótlásban, kérjen időpontot rendelőnkbe! 

Legfrissebb cikkek

Ajakfeltöltés

Ki állhatna közelebb az ajkak formázásához, mint egy fogorvos? Rendelőnket új szolgáltatással bővítettük, méghozzá ajakfeltöltéssel, amelyet a Renée injektálható hyaluronsav alapú géllel végez el vezető fogorvosunk Dr....

Influencer program

Fontos számunkra, hogy pácienseink őszinte, kendőzetlen véleményeken és tapasztalatokon keresztül is megismerhessék fogászatunkat, mielőtt ellátogatnának hozzánk. Éppen ezért hoztuk létre Influencer Kedvezmény Programunkat is, és...

Kattogó állkapocs: Mi lehet az oka? Mi a megoldás?

Ha minden alkalommal, amikor rág, beszél vagy ásít, az állkapocs kattogását tapasztalja, akkor valószínűleg nem jó pozícióban van az állkapcsa. Az állkapocs rossz pozícióját, elmozdulását számtalan probléma okozhatja. Most...

Ajánlatkérés

Kérjen időpontot egyszerűen űrlapunk segítségével!

Feliratkozás a hírlevélre

Kérjük, fogadja el az Adatkezelési és adatvédelmi tájékoztatónkat, ellenkező esetben nem tud regisztrálni, sem árajánlatot kérni.

Honlapkészítés, webdesign, keresőoptimalizálás: Expedient
Marketing tanácsadónk a Marketing Professzorok Kft. 2022 Levaidental