Előfordulnak esetek, amikor csontpótlásra van szükség. De pontosan mikor, és miért, egyáltalán mi az a csontpótlás, és hogyan zajlik a folyamat? Segítünk!

phone+36-20 KATTINTSON mailKATTINTSON Visszahívást kérek

Mikor van szükség a csontpótlásra? Mi az a csontpótlás?

Előfordulnak esetek, amikor csontpótlásra van szükség. De pontosan mikor, és miért, egyáltalán mi az a csontpótlás, és hogyan zajlik a folyamat? Összegyűjtöttük a legfontosabb tudnivalókat a csontpótlással kapcsolatban!

Mikor van szükség a csontpótlásra? Mi az a csontpótlás?

Mi az a csontpótlás?

A csontpótlás egy olyan speciális fogászati eljárás, amelynek célja a csontállomány térfogatának növelése. A csontpótlásnak több módszere is van, de abban megegyeznek, hogy céljuk, hogy elősegítsék az új csontok képződését. Különböző csontpótlási célok esetében különböző technikákra, illetve különböző csontpótló anyagokra van szükség.

 

Mikor van szükség csontpótlásra?

A leggyakoribb ok, amiért szükség lehet csontpótlásra, az a fogimplantátum behelyezése. Előfordulhat ugyanis, hogy a fogimplantátum megfelelő behelyezéséhez nem áll rendelkezésre megfelelő mennyiségű vagy minőségű csontállomány, ugyanis ennek az eljárásnak ez az egyik alapfeltétele. Nem ritkán előfordul ez a fogak pótlása előtt, ami azt jelenti, hogy a fogimplantátumok behelyezése előtt mindenképpen csontpótlásra van szükség, ahhoz, hogy megfelelően elvégezhető legyen a folyamat, hiszen, ha a csontállomány nem megfelelő minőségű, sűrűségű vagy esetleg vastagságú, akkor nem képes befogadni az implantátumot. Ezenkívül még parodontális gyulladás esetében is szükség lehet csontpótlásra.

 

Miért van szükség csontpótlásra?

A csontpótlás eredményeképpen megfelelő tér alakul ki a fogpótlás biztonságos befogadására, ennek köszönhetően pedig az arcüreg garantáltan nem sérül a fogbeültetés során, a beültetett foggyökér stabil és fix lesz, mert kap egy stabil alapzatot.

 

Hogyan zajlik a csontpótlásra?

A modern technikáknak köszönhetően manapság többféle csontpótló anyag is létezik a Lévai Dental Magánrendelőjében a legbiztonságosabb csontpótló anyagokat használjuk. A folyamat helyi érzéstelenítés mellett zajlik, így fájdalomtól sem kell tartania. A csontpótlás során az érzéstelenítést követően az érintett területen bemetszést végzünk, bejuttatjuk a csontpótló anyagot, majd bezárjuk a bemetszést, egy varrattal. A varratszedésre külön kap időpontot, amit egy kontrollvizsgálattal egybekötve végzünk el. 

 

Mennyire biztonságos a csontpótlásra?

A csontpótlás teljesen biztonságos, hiszen fogászati magánrendelőnkben szakképzett, tapasztalt kollégák végzik, a legjobb minőségű, steril anyagokal. Bár ezek az anyagok állati eredetűek, magas hőmérsékleten kezelik őket a behelyezés előtt, így nem lehet komplikációkra, allergiás reakciókra számítani. A csontpótlás utáni duzzanat, fájdalom vagy esetleges véraláfutás teljesen természetes, és magától megszűnik. 

Ha Önnek is segíthetünk a foghiány leküzdésében és a csontpótlásban, kérjen időpontot rendelőnkbe! 

Legfrissebb cikkek

A hófehér fogak titka – fogfehérítés

Hófehér fogakat szeretne, amik csak úgy csillognak? Van egy jó hírünk, hollywoodi mosolyt varázsolni ma már nem lehetetlen! Manapság már nagyon biztonságos eljárás keretén belül árnyalatokkal fehérebb fogai lehetnek, mutatjuk hogyan!

Fogszuvasodás: Mi állhat a háttérben?

Fogszuvasodás! Gyakran halljuk ezt a szót, akár fogkrém reklámokban, akár fogorvosoknál, vagy barátoktól, ismerősöktől. Többé-kevésbé tisztában is vagyunk vele, hogy mit jelent, de vajon mitől alakul ki? Nézzük mi áll a...

Fogtömés utáni fájdalom: normális, mi okozza, mit lehet tenni ellene?

A fogtömés az egyik leghatékonyabb módszere a szuvas fogak kezelésének. Régen ez még egy fájdalmas eljárás volt, a fúró hangja a tömőanyagok sárgás színe, vagy a szervezetre káros, fekete színű amalgám tömések sokakat...

Ajánlatkérés

Amennyiben online kér időpontot és feliratkozik hírlevelünkre, bármely kezelés árából 10% kedvezményt biztosítunk! 

Feliratkozás a hírlevélre

Kérjük, fogadja el az Adatkezelési és adatvédelmi tájékoztatónkat, ellenkező esetben nem tud regisztrálni, sem árajánlatot kérni.

Honlapkészítés, webdesign, keresőoptimalizálás: Expedient
Marketing tanácsadónk a Marketing Professzorok Kft. 2021 Levaidental