Miért fontos a fogászati panoráma röntgen elkészítése? Milyen fogászati betegségek szűrhetők ki vele? ➤ Lévai Dental Fogászati Magánrendelő

phone mail Visszahívást kérek
phone+36-20 KATTINTSON mailKATTINTSON Visszahívást kérek
Ajánlatkérés

Panoráma röntgen

amelyeket a fogorvos szabadszemmel nem biztos, hogy észrevesz. Összefoglaltuk miért ajánlatos minden esetben a panoráma röntgen. 

Fogászati problémák, amelyeket a panoráma röntgen kimutat

A korai fogszuvasodás nem mutat sok fizikai jelet, időnként a fog teljesen egészségesnek tűnik, azonban a fogászati panoráma röntgen segít kimutatni ezt is. A felvételen jól látható, hogy van-e esetleges romlás a fogzománc alatt, fertőzés a gyökérben vagy bármilyen csontvesztés a fog körül. 
A panoráma röntgen nagyban segít a fogászati problémák korai felismerésében, amellyel nem csak időt, energiát, de pénzt takaríthat meg. 
Gyermekek esetén a röntgenfelvétel megmutatja, hogy a csontfogak hogyan helyezkednek el és ezáltal megállapítható, hogy mikor fognak megjelenni. Felnőttek esetén a bölcsességfogak felmérésénél nagyban segít, hiszen a fogorvos megnézheti, milyen irányban fognak előtörni. 

Milyen gyakran kell panoráma röntgent készíttetni? 

Ha Ön új beteg fogászatunkon mindenképp javasoljuk a panoráma röntgen elkészítését, hiszen így teljes képet kapunk fogazatának állapotáról, amely segít felmérni és ellenőrizni a rejtett problémákat. Ezután a páciens fogazatának állapotától, korától és fogászati problémáitól függően ajánljuk az újabb felvétel elkészítését. Általánosságban azonban elegendő az 1-2 évenkénti panoráma röntgen elkészítése. 

A panoráma röntgen veszélyes? 

A fogászati röntgen által kapott sugárzás mennyisége rendkívül alacsony. Több sugárzást kapunk a természetes forrásokból, ideértve az ásványokat a talajban, és az általános környezetünkből.
A Lévai Dental Fogászati Magánrendelőben a lehető legmodernebb panoráma röntgen géppel dolgozunk, amelynél a sugárzás veszélye a lehető legkisebb mértékű. A panoráma röntgenfelvétel készítése során egy mellényt adunk a páciensre, amely még inkább lecsökkenti a sugárzásveszély kockázatát. 


Panoráma röntgen a terhesség alatt

Egy állapotos hölgy esetén a magzat és a kismama épségére egyaránt odafigyelünk. Kismamák esetén nem javasoljuk a panoráma röntgen alkalmazását, kivéve, ha erre valóban szükség van. Ebben az esetben csak az első három hónapban végzünk el panoráma röntgenfelvétel, ezzel csökkentve a kockázatot. 

Mennyibe kerül a panoráma röntgen?

A Lévai Dental rendelőjében az első konzultációs alkalom esetén az árban belefoglaltatik a panoráma röntgen és a fogászati CT elkészítése is. Ezzel ellenőrizzük a fogak állapotát, szerkezetét, amely után egy kezelési tervet készítünk, majd egy dentálhigiénés kezelést végzünk el a páciensnél. Ennek teljes ára 24 500 Forint, amely az egyik legjobb konstrukció a teljeskörű állapotfelmérésre. A panoráma röntgen alapára külön 4 900 Forint. 

Jelentkezzen be rendelőnkbe még most teljeskörű állapotfelmérésre, amely során elkészítjük panoráma röntgenfelvételét!
 

Ajánlatkérés

Kérjen időpontot egyszerűen űrlapunk segítségével!

Feliratkozás a hírlevélre

Kérjük, fogadja el az Adatkezelési és adatvédelmi tájékoztatónkat, ellenkező esetben nem tud regisztrálni, sem árajánlatot kérni.

Honlapkészítés, webdesign, keresőoptimalizálás: Expedient
Marketing tanácsadónk a Marketing Professzorok Kft. 2022 Levaidental