A vérző íny egy nagyon gyakran előforduló jelenség napjainkban, szinte minden nap találkozni ilyen problémával. De mi a teendő, ha vérzik az ínyünk? Segítünk!

phone mail Visszahívást kérek
phone+36-20 KATTINTSON mailKATTINTSON Visszahívást kérek
Ajánlatkérés

Vérző íny: Mi a teendő?

A vérző íny egy nagyon gyakran előforduló jelenség napjainkban, szinte minden nap találkozni ilyen problémával. Önnek is vérzik az ínye, és nem tudja mivel szüntethetné meg? Segítünk! Mutatjuk mik a teendők vérző íny esetében! 

Vérző íny: Mi a teendő?

Miért vérzik az ínyem? - A vérző íny oka 

Sajnos a vérző íny legtöbbször valamiféle betegségnek, fogászati problémának a tünete. Persze előfordul, hogy valamilyen mechanikus hatás következtében vérzik az íny, például megsértettük a fogpiszkálóval, vagy evés közben valami megsértett, de legtöbbször komolyabb ok áll a háttérben. A vérző íny oka leggyakrabban az ínygyulladása, aminek sokszor csak egészen egyszerűen a rossz szájhigiénia az oka. 

Mi a teendő vérző íny esetében?

Azt tapasztalja, hogy fogmosás közben vérzik az ínye? Ennek legvalószínűbb oka, hogy a nem megfelelő szájhigiénia miatt, lepedék képződött, ami az íny gyulladásához vezetett. Ha azt veszi észre, hogy vérzik az ínye fogmosás közben, ne ijedjen meg, legfőképpen ne hagyja abba a fogmosást! A vérző íny a nem megfelelő szájhigiéniai, fogtisztítás hiánya miatt alakult ki, éppen ezért ennek visszaállításával lehet orvosolni. Sokan azt gondolják, hogy az érintett területet nem javasolt tovább dörzsölni, pedig e nélkül nem lehet a felhalmozódott lepedéket, baktériumot eltávolítani, ami a gyulladás forrása, és így nem fog megszűnni a probléma. 

Fogínyvérzés esetben fontos a megfelelő szájhigiénia

A fogínyvérzést tehát a megfelelő szájhigiéniai fenttartásával lehet orvosolni. Mit is jelent ez? Naponta többszöri alapos, minimum 2 percen át tartó fogmosás, megfelelő fogkefével, technikával, nem dörzsölve, hanem finom mozdulatokkal tisztítva, minden területet érintve. Amennyiben ezekre odafigyel a vérzésnek mérséklődnie kell, majd kis idő múlva elmúlnia. Persze előfordul, hogy ez nem jelent elegendő megoldást. Ha azt javasolja, hogy vérző ínye a gondos odafigyelés ellenére sem mutat javulást, akkor szakemberhez kell fordulnia, mert előfordul, hogy valami komolyabb probléma áll a háttérben.

A fogínyvérzés kezelése

Előfordul, hogy a fogíny gyulladás, a vérző íny nem múlik el, ugyanis valami más probléma áll a háttérben. A leggyakrabban ez fogágybetegségek esetében szokott előfordulni, de vizsgálat nélkül elég nehéz pontos diagnózist felállítani. Ezért, amennyiben nem múló fogínyvérzést tapasztal, kérjen időpontot hozzánk IDE kattintvahttps://www.levaidental.hu/idopontkeres.html! Nem kell félnie, ugyanis előfordul, hogy csak egy szájhigiénés tanácsadásra van szüksége, de ha komolyabb a probléma, akkor sem veszi kezdetét rögtön a kezelés, csupán a diagnózist állítjuk fel, és készítünk Önnek egy kezelési tervet. De a további lépésektől sem kell ennél jobban tartania, hiszen nagy szakértelemmel, a legmodernebb eszközökkel, és a legújabb technikákkal dolgozunk, teljesen fájdalommentesen! Ne szenvedjen tovább vérző ínye miatt, inkább keressen fel minket!  

Legfrissebb cikkek

Otthoni fájdalomcsillapító praktikák fogfájásra: Valóban hatásosak?

Számos otthoni fájdalomcsillapító praktikával lehet találkozni, amit fogfájásra javasolnak, ilyen-olyan platformokon, de vajon mennyire hatásosak? Mi az, ami tényleg beválik a fogfájás csillapítására, és mi az, ami nem? Mutatjuk a választ!

Mire figyeljünk a fogkrém kiválasztásakor?

A megfelelő fogkrém kiválasztása fontos a szájhigiénia és a fogak egészségének fenntartása szempontjából. A boltok polcai tele vannak különböző típusú fogkrémekkel. Melyiket érdemes választani? Mire érdemes figyelni a fogkrém...

Fogínygyulladás: Miből vehetjük észre?

Miből vehetjük észre a fogínygyulladást, mik a legtipikusabb tünetei, és mik azok, amik csak ritkán jelentkeznek? Mit tegyünk, ha fogínygyulladásra gyanakszunk, milyen lehetséges kezelések vannak? Jöjjenek a fogorvos válaszai!

Ajánlatkérés

Kérjen időpontot egyszerűen űrlapunk segítségével!

Feliratkozás a hírlevélre

Kérjük, fogadja el az Adatkezelési és adatvédelmi tájékoztatónkat, ellenkező esetben nem tud regisztrálni, sem árajánlatot kérni.

Honlapkészítés, webdesign, keresőoptimalizálás: Expedient
Marketing tanácsadónk a Marketing Professzorok Kft. 2024 Levaidental