A vérző íny egy nagyon gyakran előforduló jelenség napjainkban, szinte minden nap találkozni ilyen problémával. De mi a teendő, ha vérzik az ínyünk? Segítünk!

phone mail Visszahívást kérek
phone+36-20 KATTINTSON mailKATTINTSON Visszahívást kérek
Ajánlatkérés

Vérző íny: Mi a teendő?

A vérző íny egy nagyon gyakran előforduló jelenség napjainkban, szinte minden nap találkozni ilyen problémával. Önnek is vérzik az ínye, és nem tudja mivel szüntethetné meg? Segítünk! Mutatjuk mik a teendők vérző íny esetében! 

Vérző íny: Mi a teendő?

Miért vérzik az ínyem? - A vérző íny oka 

Sajnos a vérző íny legtöbbször valamiféle betegségnek, fogászati problémának a tünete. Persze előfordul, hogy valamilyen mechanikus hatás következtében vérzik az íny, például megsértettük a fogpiszkálóval, vagy evés közben valami megsértett, de legtöbbször komolyabb ok áll a háttérben. A vérző íny oka leggyakrabban az ínygyulladása, aminek sokszor csak egészen egyszerűen a rossz szájhigiénia az oka. 

Mi a teendő vérző íny esetében?

Azt tapasztalja, hogy fogmosás közben vérzik az ínye? Ennek legvalószínűbb oka, hogy a nem megfelelő szájhigiénia miatt, lepedék képződött, ami az íny gyulladásához vezetett. Ha azt veszi észre, hogy vérzik az ínye fogmosás közben, ne ijedjen meg, legfőképpen ne hagyja abba a fogmosást! A vérző íny a nem megfelelő szájhigiéniai, fogtisztítás hiánya miatt alakult ki, éppen ezért ennek visszaállításával lehet orvosolni. Sokan azt gondolják, hogy az érintett területet nem javasolt tovább dörzsölni, pedig e nélkül nem lehet a felhalmozódott lepedéket, baktériumot eltávolítani, ami a gyulladás forrása, és így nem fog megszűnni a probléma. 

Fogínyvérzés esetben fontos a megfelelő szájhigiénia

A fogínyvérzést tehát a megfelelő szájhigiéniai fenttartásával lehet orvosolni. Mit is jelent ez? Naponta többszöri alapos, minimum 2 percen át tartó fogmosás, megfelelő fogkefével, technikával, nem dörzsölve, hanem finom mozdulatokkal tisztítva, minden területet érintve. Amennyiben ezekre odafigyel a vérzésnek mérséklődnie kell, majd kis idő múlva elmúlnia. Persze előfordul, hogy ez nem jelent elegendő megoldást. Ha azt javasolja, hogy vérző ínye a gondos odafigyelés ellenére sem mutat javulást, akkor szakemberhez kell fordulnia, mert előfordul, hogy valami komolyabb probléma áll a háttérben.

A fogínyvérzés kezelése

Előfordul, hogy a fogíny gyulladás, a vérző íny nem múlik el, ugyanis valami más probléma áll a háttérben. A leggyakrabban ez fogágybetegségek esetében szokott előfordulni, de vizsgálat nélkül elég nehéz pontos diagnózist felállítani. Ezért, amennyiben nem múló fogínyvérzést tapasztal, kérjen időpontot hozzánk IDE kattintvahttps://www.levaidental.hu/idopontkeres.html! Nem kell félnie, ugyanis előfordul, hogy csak egy szájhigiénés tanácsadásra van szüksége, de ha komolyabb a probléma, akkor sem veszi kezdetét rögtön a kezelés, csupán a diagnózist állítjuk fel, és készítünk Önnek egy kezelési tervet. De a további lépésektől sem kell ennél jobban tartania, hiszen nagy szakértelemmel, a legmodernebb eszközökkel, és a legújabb technikákkal dolgozunk, teljesen fájdalommentesen! Ne szenvedjen tovább vérző ínye miatt, inkább keressen fel minket!  

Legfrissebb cikkek

Ajakfeltöltés

Ki állhatna közelebb az ajkak formázásához, mint egy fogorvos? Rendelőnket új szolgáltatással bővítettük, méghozzá ajakfeltöltéssel, amelyet a Renée injektálható hyaluronsav alapú géllel végez el vezető fogorvosunk Dr....

Influencer program

Fontos számunkra, hogy pácienseink őszinte, kendőzetlen véleményeken és tapasztalatokon keresztül is megismerhessék fogászatunkat, mielőtt ellátogatnának hozzánk. Éppen ezért hoztuk létre Influencer Kedvezmény Programunkat is, és...

Kattogó állkapocs: Mi lehet az oka? Mi a megoldás?

Ha minden alkalommal, amikor rág, beszél vagy ásít, az állkapocs kattogását tapasztalja, akkor valószínűleg nem jó pozícióban van az állkapcsa. Az állkapocs rossz pozícióját, elmozdulását számtalan probléma okozhatja. Most...

Ajánlatkérés

Kérjen időpontot egyszerűen űrlapunk segítségével!

Feliratkozás a hírlevélre

Kérjük, fogadja el az Adatkezelési és adatvédelmi tájékoztatónkat, ellenkező esetben nem tud regisztrálni, sem árajánlatot kérni.

Honlapkészítés, webdesign, keresőoptimalizálás: Expedient
Marketing tanácsadónk a Marketing Professzorok Kft. 2023 Levaidental