A vérző íny egy nagyon gyakran előforduló jelenség napjainkban, szinte minden nap találkozni ilyen problémával. De mi a teendő, ha vérzik az ínyünk? Segítünk!

phone+36-20 KATTINTSON mailKATTINTSON Visszahívást kérek

Vérző íny: Mi a teendő?

A vérző íny egy nagyon gyakran előforduló jelenség napjainkban, szinte minden nap találkozni ilyen problémával. Önnek is vérzik az ínye, és nem tudja mivel szüntethetné meg? Segítünk! Mutatjuk mik a teendők vérző íny esetében! 

Vérző íny: Mi a teendő?

Miért vérzik az ínyem? - A vérző íny oka 

Sajnos a vérző íny legtöbbször valamiféle betegségnek, fogászati problémának a tünete. Persze előfordul, hogy valamilyen mechanikus hatás következtében vérzik az íny, például megsértettük a fogpiszkálóval, vagy evés közben valami megsértett, de legtöbbször komolyabb ok áll a háttérben. A vérző íny oka leggyakrabban az ínygyulladása, aminek sokszor csak egészen egyszerűen a rossz szájhigiénia az oka. 

Mi a teendő vérző íny esetében?

Azt tapasztalja, hogy fogmosás közben vérzik az ínye? Ennek legvalószínűbb oka, hogy a nem megfelelő szájhigiénia miatt, lepedék képződött, ami az íny gyulladásához vezetett. Ha azt veszi észre, hogy vérzik az ínye fogmosás közben, ne ijedjen meg, legfőképpen ne hagyja abba a fogmosást! A vérző íny a nem megfelelő szájhigiéniai, fogtisztítás hiánya miatt alakult ki, éppen ezért ennek visszaállításával lehet orvosolni. Sokan azt gondolják, hogy az érintett területet nem javasolt tovább dörzsölni, pedig e nélkül nem lehet a felhalmozódott lepedéket, baktériumot eltávolítani, ami a gyulladás forrása, és így nem fog megszűnni a probléma. 

Fogínyvérzés esetben fontos a megfelelő szájhigiénia

A fogínyvérzést tehát a megfelelő szájhigiéniai fenttartásával lehet orvosolni. Mit is jelent ez? Naponta többszöri alapos, minimum 2 percen át tartó fogmosás, megfelelő fogkefével, technikával, nem dörzsölve, hanem finom mozdulatokkal tisztítva, minden területet érintve. Amennyiben ezekre odafigyel a vérzésnek mérséklődnie kell, majd kis idő múlva elmúlnia. Persze előfordul, hogy ez nem jelent elegendő megoldást. Ha azt javasolja, hogy vérző ínye a gondos odafigyelés ellenére sem mutat javulást, akkor szakemberhez kell fordulnia, mert előfordul, hogy valami komolyabb probléma áll a háttérben.

A fogínyvérzés kezelése

Előfordul, hogy a fogíny gyulladás, a vérző íny nem múlik el, ugyanis valami más probléma áll a háttérben. A leggyakrabban ez fogágybetegségek esetében szokott előfordulni, de vizsgálat nélkül elég nehéz pontos diagnózist felállítani. Ezért, amennyiben nem múló fogínyvérzést tapasztal, kérjen időpontot hozzánk IDE kattintvahttps://www.levaidental.hu/idopontkeres.html! Nem kell félnie, ugyanis előfordul, hogy csak egy szájhigiénés tanácsadásra van szüksége, de ha komolyabb a probléma, akkor sem veszi kezdetét rögtön a kezelés, csupán a diagnózist állítjuk fel, és készítünk Önnek egy kezelési tervet. De a további lépésektől sem kell ennél jobban tartania, hiszen nagy szakértelemmel, a legmodernebb eszközökkel, és a legújabb technikákkal dolgozunk, teljesen fájdalommentesen! Ne szenvedjen tovább vérző ínye miatt, inkább keressen fel minket!  

Legfrissebb cikkek

A hófehér fogak titka – fogfehérítés

Hófehér fogakat szeretne, amik csak úgy csillognak? Van egy jó hírünk, hollywoodi mosolyt varázsolni ma már nem lehetetlen! Manapság már nagyon biztonságos eljárás keretén belül árnyalatokkal fehérebb fogai lehetnek, mutatjuk hogyan!

Fogszuvasodás: Mi állhat a háttérben?

Fogszuvasodás! Gyakran halljuk ezt a szót, akár fogkrém reklámokban, akár fogorvosoknál, vagy barátoktól, ismerősöktől. Többé-kevésbé tisztában is vagyunk vele, hogy mit jelent, de vajon mitől alakul ki? Nézzük mi áll a...

Fogtömés utáni fájdalom: normális, mi okozza, mit lehet tenni ellene?

A fogtömés az egyik leghatékonyabb módszere a szuvas fogak kezelésének. Régen ez még egy fájdalmas eljárás volt, a fúró hangja a tömőanyagok sárgás színe, vagy a szervezetre káros, fekete színű amalgám tömések sokakat...

Ajánlatkérés

Amennyiben online kér időpontot és feliratkozik hírlevelünkre, bármely kezelés árából 10% kedvezményt biztosítunk! 

Feliratkozás a hírlevélre

Kérjük, fogadja el az Adatkezelési és adatvédelmi tájékoztatónkat, ellenkező esetben nem tud regisztrálni, sem árajánlatot kérni.

Honlapkészítés, webdesign, keresőoptimalizálás: Expedient
Marketing tanácsadónk a Marketing Professzorok Kft. 2021 Levaidental