A fogsor alábélelése egy olyan fogászati eljárás, aminek a segítségével tovább kényelmesen hordható a protézis, azaz a műfogsor. Hogyan zajlik az alábélelés?

phone mail Visszahívást kérek
phone+36-20 KATTINTSON mailKATTINTSON Visszahívást kérek
Ajánlatkérés

Alábélelés


A fogsor alábélelése egy olyan fogászati eljárás, aminek a segítségével tovább kényelmesen hordható a protézis, azaz a műfogsor. Az alábélelést jellemzően akkor alkalmazzuk, amikor a korábban tökéletesen illeszkedő protézis lötyögni kezd, ezzel pedig kényelmetlenné válik. Az alábélelés a gyakorlatban nem más, mint a fogsor igazítása a támasztó nyálkahártya-csont alaphoz.
Gyakori kérdések


Miért lehet szükség a fogsor alábélelésére?

A Lévai Dental Fogászaton nagy szakértelemmel készítjük el a fogak pótlására szükséges protéziseket. Minden páciensünk számára egyénre szabott kezelést biztosítunk annak érdekében, hogy tökéletese legyen az eredmény: kényelmes, esztétikus, időtálló legyen a műfogsor. Azonban vannak esetek, amikor a műfogsor nem illeszkedik tökéletesen, és alábélelésre van szükség. Ennek az az oka, hogy az idő múlásával megváltozhatnak az anatómiai viszonyok, van, hogy 1-2 év múlva a fogsor alábélelésére lesz szükség emiatt. Illetve szájsebészeti beavatkozás következtében is kialakulhat változás, ami szintén az alábélelést teszi szükségessé. Nagyobb változás, például csontpótlás esetében azonban lehetséges, hogy az alábélelés nem lehetséges, ezért ideiglenes fogsort kell készíteni.


Hogyan zajlik a fogsor alábélelése?

A Lévai Dental Fogászaton nagy szakértelemmel végezzük el a fogsor alábélelését, Ön a teljes folyamatról tájékoztatást fog kapni, ugyanis egy személyre szabott konzultációval, kivizsgálással várjuk. Miután kezelő fogorvosunk megállapította, hogy Önnek fogsor alábélelésre van szüksége, egy részletes kezelési tervet készít, amit ismertet is Önnel. Minden esetben speciális lenyomatot készítünk, majd fogtechnikai laborban készítjük el az alábélelést, ehhez szükség van a fogsor elküldésére is. Amikor az alábéleléssel korrigált protézise megérkezik, harapástesztet végzünk rendelőnkben, hogy megbizonyosodjunk a maximális eredményről.


Mikor nem lehetséges az alábélelés?

Vannak esetek, amikor nem lehetséges az alábélelés. Ezt fogászati specialistánk egy ellenőrzés során tudja megállapítani, eldönteni. Ha túl nagy változás alakult ki, vagy megsérült a fogsor, akkor lehetséges, hogy nincsen lehetőség a fogsor alábélelésére. Ebben az esetben új fogsor készítésére van szükség. Ezen a ponton fontos felhívnunk a figyelmet a fogsorok folyamatos kontrolljára, ami legalább évenként esedékes.Ajánlatkérés

Kérjen időpontot egyszerűen űrlapunk segítségével!

Feliratkozás a hírlevélre

Kérjük, fogadja el az Adatkezelési és adatvédelmi tájékoztatónkat, ellenkező esetben nem tud regisztrálni, sem árajánlatot kérni.

Honlapkészítés, webdesign, keresőoptimalizálás: Expedient
Marketing tanácsadónk a Marketing Professzorok Kft. 2024 Levaidental