Mit jelent a csontsorvadás? Hogyan köthető a fogászatban a fogpótláshoz és a foghiányhoz? Fogászati szakszótárunkban segítünk megismeretni a fogalmat.

phone mail Visszahívást kérek
phone+36-20 KATTINTSON mailKATTINTSON Visszahívást kérek
Ajánlatkérés

Csontsorvadás


A csontsorvadás csontvesztést jelent az állkapocsban, amelyet általában parodontális betegség okoz, valamint régóta fennálló foghiányból adódik a legtöbb esetben. Az állkapocscsont a hiányzó fog helyén elkezd felszívódni, hiszen nincs foggyökér, amelyet megtartson.

 

A csontsorvadás következtében a hiányzó fog pótlása nehezebb lehet, különösen fogimplantátum beültetése esetén, mivel az implantátum nem tud mivel összeforrni. Ilyenkor a fogimplantátum beültetését megelőzően csontpótlást végeznek el, hogy a fogimplantátum a foggyökérhez hasonlóan illeszkedni tudjon az állkapocshoz, ezzel biztosítva a természetes hatású fogpótlást. 

A csontsorvadás kialakulásának folyamata igen hosszú lefolyású, nem egyik napról a másikra történik. Éppen emiatt nagyon fontos, hogy foghiány esetén mielőbb felkeresse fogorvosát, a hiány pótlása érdekében. Rendelőnkben számos fogpótlási lehetőség áll rendelkezésére, amelyet Szolgáltatásaink alatt tekinthet meg!


Ajánlatkérés

Kérjen időpontot egyszerűen űrlapunk segítségével!

Feliratkozás a hírlevélre

Kérjük, fogadja el az Adatkezelési és adatvédelmi tájékoztatónkat, ellenkező esetben nem tud regisztrálni, sem árajánlatot kérni.

Honlapkészítés, webdesign, keresőoptimalizálás: Expedient
Marketing tanácsadónk a Marketing Professzorok Kft. 2024 Levaidental