A fogászati CT-t gyakran használják a fogászatokon, azért, hogy pontos diagnózist, kezelési tervet tudjanak felállítani. Milyen esetekben lehet szükséges?

phone mail Visszahívást kérek
phone+36-20 KATTINTSON mailKATTINTSON Visszahívást kérek
Ajánlatkérés

Fogászati CT


A fogászati CT egy speciális típusú röntgenberendezés, amelyet akkor használnak, ha a rendszeres fogászati vagy arcröntgen nem elegendő. Kezelőorvosa használhatja ezt a technológiát, hogy képeket készítsen fogairól, lágyszöveteiről, idegpályáiról és csontjairól egy speciális szkennelés során. A fogászati CT vizsgálat segít a diagnózis felállításában, például segíthet a tályog azonosításában. 
Gyakori kérdések


Hogyan történik a fogászati CT vizsgálat?

A Fogászati CT vizsgálattól nem kell félnie, nem lesz semmi különösebb dolga, egyszerűen csak áll egy megjelölt területen a szkenner előtt, megfogja az előtte lévő rudakat, majd a vezetők a helyükre kerülnek, hogy a fejét egyben tartsa. A szkenner ezután a feje körül forog, és egy egész képsorozatot készít, amelyeket a szoftver 3D-s röntgenfelvételsé rendez át. Az egész folyamat mindössze néhány percet vesz igénybe, és teljesen non-invazív.


Mikor lehet szükség fogászati CT-re?

A fogászati CT segít az állkapocs, az arc csontos szerkezeteinek, az orrüreg és az orrmelléküregek betegségeinek diagnosztizálásában. Azonban nem biztosítja a hagyományos CT teljes diagnosztikai képességét, különösen, ha izomzatról, nyirokcsomókról és idegekről van szó. A fogorvosok és a száj- és állcsonti sebészek CT-vizsgálatot használnak diagnosztikára csontátültetéshez, állkapocs-rekonstrukcióhoz vagy fogászati implantátum esetében. Bölcsességfog fájdalom esetében is szükség lehet fogászati CT-re.


Miért van szükség fogászati CT-re implantátum előtt?

A fogászati implantátum pontos elhelyezésének megtervezéséhez szükség van fogászati CT felvétel alkalmazására. Fontos ilyenkor a csontok mennyiségének, különös tekintettel a sinus elhelyezkedésére. Az idegcsatornákat is meg kell vizsgálni.Ajánlatkérés

Kérjen időpontot egyszerűen űrlapunk segítségével!

Feliratkozás a hírlevélre

Kérjük, fogadja el az Adatkezelési és adatvédelmi tájékoztatónkat, ellenkező esetben nem tud regisztrálni, sem árajánlatot kérni.

Honlapkészítés, webdesign, keresőoptimalizálás: Expedient
Marketing tanácsadónk a Marketing Professzorok Kft. 2023 Levaidental