De mi is az a foghíd, milyen fajtái vannak, mik a különbségek a foghíd típusok között, mikor, melyiket éri meg a legjobban választani? Segítünk! | LévaiDental

phone mail Visszahívást kérek
phone+36-20 KATTINTSON mailKATTINTSON Visszahívást kérek
Ajánlatkérés

A foghidak fajtái: Mikor, melyik foghíd a legjobb választás?

A foghidak alkalmazása rutin eljárásnak számít, manapság nagy népszerűségnek örvend ez a technika a fogászatban. De mi is az a foghíd, milyen fajtái vannak, mik a különbségek a foghíd típusok között, mikor melyiket éri meg a legjobban választani! Alábbi cikkünkben ezekben szeretnénk tájékoztatást adni Önöknek!

A foghidak fajtái: Mikor, melyik foghíd a legjobb választás?

Mi is az a foghíd?

Kezdésképpen talán tisztázzuk, hogy mi is az a foghíd. Bár egy nagyon gyakori eljárásról beszélünk, sok páciensünk esetében tapasztaltuk már, hogy hiányos tudással rendelkeznek e tekintetben, és nincsenek tisztában vele, hogy mi is az a foghíd, ami nem jelent problémát, hiszen azért vagyunk, hogy segítsünk! A fogászati híd olyan esztétikai megoldás, ami egy vagy több hiányzó fog pótlására alkalmazunk. Fogpótlásra az egyik leggyakoribb módszer a korona mellett. Azonban a korona csak egy fog pótlására alkalmas, ha egynél több fogat kell pótolni, vagy a fog kihúzásra került, akkor foghidat kell alkalmazni. 

A foghidak fajtái

A foghíd egy nagyon gyakori fogászati eljárás, így nem meglepő, hogy több fajtája is létezik. Különböző esetekben, különböző fajta foghidat szoktunk alkalmazni. Nézzük meg ilyen típusú foghidak vannak, és mely esetben javasolt ezeket alkalmazni!

Hagyományos fogászati híd

A foghidak legnépszerűbb, és leggyakrabban alkalmazott fajtája, amely két koronát tartalmaz, amik a fogakat, vagy hamis fogakat rögzítik. 

Konzolos híd

A konzolos híd abban különbözik a hagyományos hídtól, hogy csak egy korona szükséges a támogatáshoz, ebből pedig az is következik, hogy ez egy kevésbé intenzív eljárást foglal magába. Kinek ajánlott, mikor alkalmazható a konzolos híd? Azoknak ajánlott, akik nem akarják károsítani az egészséges fogakat, azonban számolni, hogy ez növeli a fog- és állkapocs-károsodás kockázatát.

Maryland-híd

A Maryland típusú fogászati híd egy olyan fémkeret, amelyre porcelánból készült fogat, vagy fogakat helyeznek. Ez a korábban említett eljárásokhoz képest konzervatívabb és kevésbé invazív. A Maryland-híd alkalmazása mellett szól, hogy ennek segítségével megőrizhetők az egészséges fogak, viszont ellenük, hogy nem annyira biztonságosak. 

Melyik foghíd a legjobb választás?

A Lévai Dental több évtizedes múlttal, tapasztalattal, valamint szaktudással rendelkezik, de azt, hogy Önnek melyik foghíd a legjobb választás, azt egy előzetes állapotfelmérés nélkül nem tudjuk megmondani. Fogászatunkon minden foghíd elkészítését egy személyes konzultáció, és állapotfelmérés előz meg, melynek során az fogainak állapotát, illetve az Ön igényeit figyelembe véve elkészül a kezelési terv. Ekkor már meg tudjuk mondani Önnek, hogy melyik foghíd fajta a legalkalmasabb, és Önnek melyiket ajánlott választania!

IDE KATTINTVA kérjen hozzánk időpontot!
 

Legfrissebb cikkek

Ajakfeltöltés

Ki állhatna közelebb az ajkak formázásához, mint egy fogorvos? Rendelőnket új szolgáltatással bővítettük, méghozzá ajakfeltöltéssel, amelyet a Renée injektálható hyaluronsav alapú géllel végez el vezető fogorvosunk Dr....

Influencer program

Fontos számunkra, hogy pácienseink őszinte, kendőzetlen véleményeken és tapasztalatokon keresztül is megismerhessék fogászatunkat, mielőtt ellátogatnának hozzánk. Éppen ezért hoztuk létre Influencer Kedvezmény Programunkat is, és...

Kattogó állkapocs: Mi lehet az oka? Mi a megoldás?

Ha minden alkalommal, amikor rág, beszél vagy ásít, az állkapocs kattogását tapasztalja, akkor valószínűleg nem jó pozícióban van az állkapcsa. Az állkapocs rossz pozícióját, elmozdulását számtalan probléma okozhatja. Most...

Ajánlatkérés

Kérjen időpontot egyszerűen űrlapunk segítségével!

Feliratkozás a hírlevélre

Kérjük, fogadja el az Adatkezelési és adatvédelmi tájékoztatónkat, ellenkező esetben nem tud regisztrálni, sem árajánlatot kérni.

Honlapkészítés, webdesign, keresőoptimalizálás: Expedient
Marketing tanácsadónk a Marketing Professzorok Kft. 2023 Levaidental