De mi is az a foghíd, milyen fajtái vannak, mik a különbségek a foghíd típusok között, mikor, melyiket éri meg a legjobban választani? Segítünk! | LévaiDental

phone+36-20 KATTINTSON mailKATTINTSON Visszahívást kérek

A foghidak fajtái: Mikor, melyik foghíd a legjobb választás?

A foghidak alkalmazása rutin eljárásnak számít, manapság nagy népszerűségnek örvend ez a technika a fogászatban. De mi is az a foghíd, milyen fajtái vannak, mik a különbségek a foghíd típusok között, mikor melyiket éri meg a legjobban választani! Alábbi cikkünkben ezekben szeretnénk tájékoztatást adni Önöknek!

A foghidak fajtái: Mikor, melyik foghíd a legjobb választás?

Mi is az a foghíd?

Kezdésképpen talán tisztázzuk, hogy mi is az a foghíd. Bár egy nagyon gyakori eljárásról beszélünk, sok páciensünk esetében tapasztaltuk már, hogy hiányos tudással rendelkeznek e tekintetben, és nincsenek tisztában vele, hogy mi is az a foghíd, ami nem jelent problémát, hiszen azért vagyunk, hogy segítsünk! A fogászati híd olyan esztétikai megoldás, ami egy vagy több hiányzó fog pótlására alkalmazunk. Fogpótlásra az egyik leggyakoribb módszer a korona mellett. Azonban a korona csak egy fog pótlására alkalmas, ha egynél több fogat kell pótolni, vagy a fog kihúzásra került, akkor foghidat kell alkalmazni. 

A foghidak fajtái

A foghíd egy nagyon gyakori fogászati eljárás, így nem meglepő, hogy több fajtája is létezik. Különböző esetekben, különböző fajta foghidat szoktunk alkalmazni. Nézzük meg ilyen típusú foghidak vannak, és mely esetben javasolt ezeket alkalmazni!

Hagyományos fogászati híd

A foghidak legnépszerűbb, és leggyakrabban alkalmazott fajtája, amely két koronát tartalmaz, amik a fogakat, vagy hamis fogakat rögzítik. 

Konzolos híd

A konzolos híd abban különbözik a hagyományos hídtól, hogy csak egy korona szükséges a támogatáshoz, ebből pedig az is következik, hogy ez egy kevésbé intenzív eljárást foglal magába. Kinek ajánlott, mikor alkalmazható a konzolos híd? Azoknak ajánlott, akik nem akarják károsítani az egészséges fogakat, azonban számolni, hogy ez növeli a fog- és állkapocs-károsodás kockázatát.

Maryland-híd

A Maryland típusú fogászati híd egy olyan fémkeret, amelyre porcelánból készült fogat, vagy fogakat helyeznek. Ez a korábban említett eljárásokhoz képest konzervatívabb és kevésbé invazív. A Maryland-híd alkalmazása mellett szól, hogy ennek segítségével megőrizhetők az egészséges fogak, viszont ellenük, hogy nem annyira biztonságosak. 

Melyik foghíd a legjobb választás?

A Lévai Dental több évtizedes múlttal, tapasztalattal, valamint szaktudással rendelkezik, de azt, hogy Önnek melyik foghíd a legjobb választás, azt egy előzetes állapotfelmérés nélkül nem tudjuk megmondani. Fogászatunkon minden foghíd elkészítését egy személyes konzultáció, és állapotfelmérés előz meg, melynek során az fogainak állapotát, illetve az Ön igényeit figyelembe véve elkészül a kezelési terv. Ekkor már meg tudjuk mondani Önnek, hogy melyik foghíd fajta a legalkalmasabb, és Önnek melyiket ajánlott választania!

IDE KATTINTVA kérjen hozzánk időpontot!
 

Legfrissebb cikkek

Meddig tart a fogszabályzás? – A fogszabályzás várható időtartama

Pácienseink nagyon gyakran felteszik nekünk a nagy kérdés: eddig fog tartani a fogszabályzás. Biztos vagyok benne, hogy Önben is megfogalmazódott már ez a kérdés. Most megválaszoljuk!

Ezért szenteljünk több időt az otthoni szájápolásra!

Már kisgyerek korunktól kezdve belénk nevelik, hogy a fogainkat alaposan és rendszeresen tisztítsuk. Azonban a helyes fogmosási technika elsajátítása sokak számára kimarad, ahogyan arra sincsen kellő hangsúly fektetve, hogy a fogmosáson...

Fogászati implantáció: Mennyi a gyógyulási idő?

Sok ember számára a fogászati implantáció kapcsán az egyik első kérdés, hogy mennyi ideig tart a gyógyulás. Ez számos dologtól függ, az implantáció típusától kezdve a genetikai tényezőkön át egyészen az életmódig...

Ajánlatkérés

Amennyiben online kér időpontot és feliratkozik hírlevelünkre, bármely kezelés árából 10% kedvezményt biztosítunk! 

Feliratkozás a hírlevélre

Kérjük, fogadja el az Adatkezelési és adatvédelmi tájékoztatónkat, ellenkező esetben nem tud regisztrálni, sem árajánlatot kérni.

Honlapkészítés, webdesign, keresőoptimalizálás: Expedient
Marketing tanácsadónk a Marketing Professzorok Kft. 2021 Levaidental