Mi az a fogkő? Hogyan alakul ki a fogkő? Mennyire káros a fogkő, milyen negatív következményei vannak? Hogyan lehet elkerülni a fogkövet? Hogyan lehet kezelni?

phone mail Visszahívást kérek
phone+36-20 KATTINTSON mailKATTINTSON Visszahívást kérek
Ajánlatkérés

Fogkő


A fogkő egy olyan lepedék, amely megkeményedett a fogakon. Fogkő képződhet az ínyvonalon és alatta is, és irritálhatja az ínyszöveteket. 
Gyakori kérdések


Milyen problémákat okoz a fogkő?

Mivel a fogakon lévő fogkő nagyobb felületet biztosít a lepedéknek a növekedéshez, ugyanis ez egy ragadós felület fogszuvasodáshoz, valamint fogínybetegség kialakulásához vezethet. Amikor a fogkő az íny felett gyűlik össze, a szövet megduzzadhat és vérzés alakulhat ki. Nemcsak funkcionális, hanem esztétikai problémákhoz is vezethet a lerakódott fogkő, ugyanis tapadós felületén a kávé, tea, dohányzás is foltokat hagy.


Mit lehet tenni a fogkő ellen?

Mindenkinek képződik lepedék a fogain étkezés után, azonban amennyiben ez nincsen megfelelőképpen eltávolítva fogkővé keményedik. A megoldás tehát a megfelelő szájhigiénia gyakorlása, rendszeres és alapos fogmosás, fogselyem és szájvíz használatával.


Hogyan lehet kezelni a fogkövet?

A fogkő nem távolítható el otthon. Szakember speciális módszerekkel távolítja el a fogkövet a fog felületéről. Ajánlott rendszeresen fogkő leszedés céljából felkeresnie fogorvosát! A fogkő nemcsak nem esztétikus, és kellemetlen leheletet okoz, hanem olyan káros folyamatokat indít el, amik fogszuvasodást, az íny gyulladását eredményezik.Ajánlatkérés

Kérjen időpontot egyszerűen űrlapunk segítségével!

Feliratkozás a hírlevélre

Kérjük, fogadja el az Adatkezelési és adatvédelmi tájékoztatónkat, ellenkező esetben nem tud regisztrálni, sem árajánlatot kérni.

Honlapkészítés, webdesign, keresőoptimalizálás: Expedient
Marketing tanácsadónk a Marketing Professzorok Kft. 2024 Levaidental