Milyen fogtömés árakra kell számítanunk, ha esztétikus és egészséges fogat szeretnénk? Összeszedtük a fogtömések fajtáit és a fogtömés árakat ➤ Lévai Dental

phone+36-20 KATTINTSON mailKATTINTSON Visszahívást kérek

Fogtömés árak

Milyen fogtömés árakra kell számítanunk, ha esztétikus és egészséges fogat szeretnénk? Összeszedtük a különböző fogtömés fajtákat és a fogtömés árakat fogászati magánrendelőnkben. 

Mikor van szükség a fogtömésre? 

Fogtömésre abban az esetben van szükség, ha a fog felületén apró lyuk(ak) keletkezik, amely során a fog érzékennyé válhat. Fogérzékenység általában harapáskor, vagy hideg/meleg ételek vagy italok fogyasztásakor történik. A lyukas fog nem csak kellemetlen fájdalmat, fogérzékenységet okoz, de általa fogunk és annak gyökere meglehetősen ki van téve a különböző fertőzéseknek és baktériumoknak. A fog könnyedén begyulladhat és annak szövődményeként fogunkat akár el is veszthetjük. A fog legtöbb esetben fogszuvasodás következtében válik lyukassá, üregessé. Ilyenkor fogtömést alkalmazunk, amely nem csak esztétikai szempontból, de funkcionalitása miatt is segíti a fogakat helyreállítani. A fogtömés árak igen változók lehetnek, hiszen áruk attól függ leginkább, hogy milyen anyagból készülnek. 

Fogtömés árak – Préskerámia

Az egyik legesztétikusabb és legjobb fogtömés fajta a préskerámia korona, amely fogszínű, így egyáltalán nem látszik. Ezen előnye miatt is állítható, hogy ez egyik legdrágább fogtömési eljárás. A fogtömés árakban a préskerámia korona 60 000 Forintért érhető el. Ennek legyártása teljesen egyedileg történik, hiszen a préskerámia korona elkészítése előtt mintát veszünk a fogról, majd ennek alapján gyártjuk le egyedileg a fogtömést. 

Fogtömés árak – Fémkorona 

A fémkorona többféle nemesfémből készülhet. Általában aranyból és ezüst amalgám anyagból készítjük el ezeket a fajta töméseket. A fogtömés árakban egy fokkal olcsóbb, mint a préskerámia, azonban sokaknál allergén reakciót okozhatnak a fémből készült koronák. Élettartamuk 10-15 év, így tartósnak bizonyulnak, viszont nem olyan esztétikusak, mint a préskerámia. Az arany és az ezüst korona fogtömés árak általában 45 000-50 000 Forint között érhetők el, ahogyan a Lévai Dental Fogászati Magánrendelőjében is. 

Fogtömés árak - Nyaki tömés és esztétikus fogtömés

A kisebb üregek és foghibák kezeléséhez fognyaki tömést és esztétikus töméseket alkalmazunk. Mivel ezeknél sokkal kisebb az anyagfelhasználás, így a fogtömés árak is olcsóbbak lesznek. Foganként ebben az esetben 15 000-18 000 Forintot kérünk el. A fogtömés árak Budapesten általában drágábbak, mint a Lévai Dental Fogászati Magánrendelőjében. Fogászatunkon árainkba nem csak a fogászati díjat, de a minőségi anyagokat egyaránt belekalkuláljuk. 

Amennyiben fogtöméseinkről szeretne megtudni további információkat keresse fel kollégáinkat vagy jelentkezzen be rendelőnkbe!
 

Ajánlatkérés

Kérjen időpontot egyszerűen űrlapunk segítségével!

Feliratkozás a hírlevélre

Kérjük, fogadja el az Adatkezelési és adatvédelmi tájékoztatónkat, ellenkező esetben nem tud regisztrálni, sem árajánlatot kérni.

Honlapkészítés, webdesign, keresőoptimalizálás: Expedient
Marketing tanácsadónk a Marketing Professzorok Kft. 2022 Levaidental