Hogyan zajlik a fogtömés, mi pontosan fogtömés menete? Alábbi cikkünkben erre a kérdésre adunk választ, és osztunk meg információkat a fogtöméssel kapcsolatban!

phone+36-20 KATTINTSON mailKATTINTSON Visszahívást kérek

Fogtömés menete

Hogyan zajlik a fogtömés, mi pontosan fogtömés menete? Alábbi cikkünkben erre a kérdésre adunk részletes választ, és osztunk meg hasznos információkat a fogtöméssel kapcsolatban!

 

A fogtömés menete részletesen

A fogtömés gyakorlatilag az egyik leggyakrabban alkalmazott fogászati eljárás, aminek célja a fogakon keletkezett lyukak tömése, ahogyan ez a nevében is látszik. Önt is érdekli, hogyan zajlik pontosan ez a folyamat, mi a fogtömés menete részletesen? Olvassa el cikkünket, hogy tájékozódjon ebben a témában, és ne a fogorvosi székben ülve aggódjon, vagy érje meglepetés. Fontos azonban azt is elmondanunk, hogy amennyiben kérdése van, nem teljesen világos számára valami nyugodtan segítséget kérhet kollégáinktól. A Lévai Dental Rendelőjében minden páciens részletes tájékoztatást kap a kezelésekkel kapcsolatban, így a beavatkozást megelőzően is részletes tájékoztatást kap a fogtömés menetéről minden részletre kitérve.

 

A fogtömés menete felméréssel indul

A Lévai Dental Rendelőiben minden egyes kezelés egy alapos kivizsgálással, állapotfelméréssel indul. Nem lehetünk biztosak a dolgunkban egészen addig, amíg nem tudjuk, hogy mi a probléma pontos oka, milyen állapotban van a sérült fog, fogak, mennyire előrehaladott a probléma. Ezért a fogtömés menete is egy állapotfelméréssel indul. Amennyiben megszületett a diagnózis készül egy részletes kezelési terv, ezt elfogadva, esetleg módosítva kezdődik csak ténylegesen a fogtömés.  Fontos kiemelni, hogy mindent Önért, és fogai egészségéért teszünk, éppen ezért a fogai pontos kezeléséről Önnel konzultálva döntünk, így a fogtömés menetébe Ön is beszólhat, persze csak egy bizonyos határig.

 

A fogtömés menete személyre szabott

A fentiekből következik, hogy a fogtömés menete személyre szabott. A fogak tömésére többféle eljárás van, mi mindig azt alkalmazzuk, ami Önnek a legideálisabb. Rendelőnkben lehetősége van olyan esztétikus tömést is választani, ami annyira beleolvad a fogazatba, hogy szinte észrevehetetlen lesz, hogy Önnek tömése van.  Az esztétikus fogtömésről itt olvashat.  A fogtömés menete több lépésből áll, előfordulhat, hogy szükség van gyökérkezelésre, abban az esetben, amennyiben a fogszuvasodás olyan mélyre terjedt, hogy elérte a fogbelet. Ez azt jelenti, hogy eltávolítja a fogbelet és a fertőzött foganyagot, majd tömést helyezünk a csatornákba és csak ezután helyezzük fel a fogtömést. Fogtömésre alapvetően koronát vagy betétet használunk.

 

A fogtömés menete fájdalmas?

Van egy jó hírünk Önnek: a fogtömés menete rendelőnkben teljesen fájdalommentes. A modern orvostechnikai eljárásoknak köszönhetően manapság olyan eljárások, anyagok, módszerek és eszközök állnak rendelkezésünkre, amelyek lehetővé teszik, hogy teljesen fájdalommentes fogászati beavatkozásokat végezzünk. A legtöbb eljárás ezért nem jár fájdalommal, de amelyik igen, azt érzéstelenítő beadása után szintén kellemetlenségek nélkül végezzük. Higgye el, egy lyukas fog sokkal jobban fáj, mint a fogtömés menetének bármelyik lépése! 
 

Ajánlatkérés

Kérjen időpontot egyszerűen űrlapunk segítségével!

Feliratkozás a hírlevélre

Kérjük, fogadja el az Adatkezelési és adatvédelmi tájékoztatónkat, ellenkező esetben nem tud regisztrálni, sem árajánlatot kérni.

Honlapkészítés, webdesign, keresőoptimalizálás: Expedient
Marketing tanácsadónk a Marketing Professzorok Kft. 2022 Levaidental