Mi az a fogzománc? Hogyan lehet megőrizni az állapotát? Minden, amit a fogzománcról, a védelméről tudni kell, annak érdekében, hogy a fogak egészségesek maradjanak.

phone mail Visszahívást kérek
phone+36-20 KATTINTSON mailKATTINTSON Visszahívást kérek
Ajánlatkérés

Fogzománc


A fogzománc a fog vékony külső borítása. Ez a héj a legkeményebb szövet az emberi testben. A zománc borítja a koronát, vagyis a fog azon részét, ami az ínyen kívül látható. Mivel a zománc áttetsző, a fogkorona átlátszik rajta. A probléma a fogzománccal az, hogy bármennyire is erős, nem élő szövet, ezért nem regenerálható természetes úton. 
Gyakori kérdések


Melyik fogkrém védi legjobban a fogzománcot?

Sajnos mesterségesen sem lehet újra növeszteni, még azokkal a speciális fogkrémekkel sem, amiket a tévéreklámokban láthatunk. A legyengült zománc ásványianyag-tartalmának javításával azonban bizonyos mértékig helyreállítható, ehhez pedig a megfelelő szájhigiénia hozzájárulhat, például a fluoridos fogkrémek is.


Miért vékonyodik el a fogzománc?

A zománc eróziójának egyik fő oka az elfogyasztott élelmiszerekben és folyadékokban található savakban keresendő. A nyál folyamatosan semlegesíti a savat a szájban, hogy megvédje a fogait, de ha túl sok savas ételt és italt fogyaszt, nem mos megfelelően fogat, a zománc külső rétege idővel megvékonyodik.Ajánlatkérés

Kérjen időpontot egyszerűen űrlapunk segítségével!

Feliratkozás a hírlevélre

Kérjük, fogadja el az Adatkezelési és adatvédelmi tájékoztatónkat, ellenkező esetben nem tud regisztrálni, sem árajánlatot kérni.

Honlapkészítés, webdesign, keresőoptimalizálás: Expedient
Marketing tanácsadónk a Marketing Professzorok Kft. 2022 Levaidental