Az interdentális fogkefe nagyon hatékonyan tisztítja meg a fogak közét, ennek ellenére a fogselyem használata sem elhanyagolható. Mutatjuk hogyan használd!

phone mail Visszahívást kérek
phone+36-20 KATTINTSON mailKATTINTSON Visszahívást kérek
Ajánlatkérés

Interdentális fogkefe


Manapság egyre többet hallani az interdentális fogkefe kifejezést, egyre több páciensünk tesz fel kérdéseket vele kapcsolatban. Az interdentális fogkefe, egy speciális típusú fogkefe, amit arra terveztek, hogy a lerakódásokat, megmaradt ételdarabkákat ne csak kimozgassanak a fogközökből, hanem a speciális sörték segítségével gyűjtsék is össze azokat. Az interdentális fogkefe használata segít a fogak között felgyűlt lepedék, felhalmozott ételmaradék eltávolításában – ugyanis a speciálisan kialakított sörték segítenek abban, hogy ezek összegyűjtésre, és ne pedig összetolásra kerüljenek, ezzel meggátolja, hogy az íny alá jusson a lepedék, és fogproblémákat idézzen elő. Az interdentális fogkefe nem más, mint fogköz tisztító fogkefe!
Gyakori kérdések


Miért van szükség interdentális fogkefére?

Interdentális fogkefére a megfelelő szájhigiénia, a fogaink egészségének, frissességének, épségének fenntartása miatt van szükség. A fogproblémák kialakulásának megelőzéséhez mindenkinek fenn kell tartani a megfelelő szájhigiéniát, amihez nem elegendő a napi kétszeri fogmosás. Az ételmaradékok gyakran a fogközökben tapadnak meg, amiket a fogkefe sörtéivel lehetetlen elérni, megtisztítani. Ezért szükség van olyan speciális eszközökre, mint a fogselyem, vagy az interdentális fogkefe, amikkel a fogak közét is meg lehet tiszttani, lepedékmentessé lehet tenni.


Az interdentális fogkefe jobb, mint a fogselyem?

Sokan nincsenek tisztában a fogselyem megfelelő használatával. Az interdentális fogkeféket könnyebb használni, ugyanis a speciális kialítás miatt nemcsak arrébb tolják a fogak között felgyűlt lepedéket, hanem a sörtékbe gyűjtik. Az interdentális fogkefe alkalmazásával nem lehet véletlenül az íny alá tolni a lepedéket. Az interdentális fogkefék több méretben kaphatóak, így mindenki ki tudja választani a fogaihoz leginkább passzoló méretet, illetve több méretben is be lehet szerezni, hiszen könnyen előfordul, hogy más méretűek a fogközeink, például elől nagyobbak, míg hátul zártabbak.


Hogyan kell az interdentális fogkefét alkalmazni?

Az interdentális fogkefét az íny vonalához közelebb lévő területnél kell fogak közé vezetni, ezt követően pedig vízszintes irányban mozgatni ki-be, hogy begyűjtsük a fogak között felhalmozott lepedéket. Az interdentális fogkefe használata nem bonyolult, az évenként esedékes fogászati ellenőrzéseken, dentálhigiéniai tanácsadásokon részletesebb felvilágosítást kaphat fogászatunkon!


Az interdentális fogkefe mellett nincsen szükség a fogselyemre?

Bár az interdentális fogkefe nagyon hatékonyan távolítja el a lepedéket a fogak közéből, mégis vannak esetek, amikor a fogselyem használata a jobb választás. Amikor olyan szűk a fogak közti távolság, hogy a legkisebb méretű interdentális fogkefe sem fér el a fogak között, akkor a fogselyem használatát javasoljuk!Ajánlatkérés

Kérjen időpontot egyszerűen űrlapunk segítségével!

Feliratkozás a hírlevélre

Kérjük, fogadja el az Adatkezelési és adatvédelmi tájékoztatónkat, ellenkező esetben nem tud regisztrálni, sem árajánlatot kérni.

Honlapkészítés, webdesign, keresőoptimalizálás: Expedient
Marketing tanácsadónk a Marketing Professzorok Kft. 2024 Levaidental