A fogak számos ok miatt megrepedhetnek, letörhetnek. Ilyenkor nem kell pánikba esni, hiszen erre vannak hatékony megoldások. Hogyan lehet kezelni a letört szuvas fogat?

phone mail Visszahívást kérek
phone+36-20 KATTINTSON mailKATTINTSON Visszahívást kérek
Ajánlatkérés

Letört szuvas fog kezelése a legjobb módszerekkel

A fogak számos ok miatt megrepedhetnek, sőt le is törhetnek. Ilyenkor nem kell pánikba esni, hiszen erre vannak hatékony megoldások. Mi ilyenkor a teendő, meg lehet menteni a fogat, ha igen, hogyan?

Letört szuvas fog kezelése a legjobb módszerekkel

Miért törnek le a szuvas fogak?

A fogak letörésének sok oka lehet, okozhatja baleset vagy rossz fogászati kezelés is, azonban a leggyakrabban a fogszuvasodás áll a hátterében. A fogszuvasodás hatására ugyanis gyengülnek a fogak, elvékonyodnak, így könnyen törnek. A fogszuvasodás a szájban lévő lepedékek felhalmozódásához vezethető vissza, a nem megfelelő fogápolás, szájhigiénia következtében alakul ki. A fogkő és egyéb lepedékek megtelepednek a fogako, és elkezdik károsítani a fog szerkezetét, apró lyukak keletkeznek, a szerkezet romlásnak indul. Ez nem mindig jár fájdalommal, de a fog letörése igen. Hogy Ön mit tehet a fogszuvasodás ellen, s hogyan előzheti meg a probléma kialakulását, arról itt olvashat részletesen: fogszuvasodás ellen.  

 

Mi a teendő letört szuvas fog esetében?

A letört fog sok esetben fájdalommal jár, de emellett más problémákat is okoz. Traumákat, sebeket okozhat a nyelven, valamint a nyálkahártyán is, ez komolyabb sebek, gyulladások, duzzanatok kialakulásához vezet, de befolyásolja a rágófelület hatékonyságát is, így az emésztésre is hatással van. A sérült fog az ép fogakat is befolyásolhatja, ugyanis azok az űr betöltése miatt elkezdhetnek dőlni. Így tehát akkor is érdemes azonnal szakemberhez fordulni, ha nem feltétlenül jelentkezik heves fájdalom! A szakember egy vizsgálat, illetve, röntgen után fog javaslatot tenni a kezelésre!

 

Hogyan kezelhető a letört szuvas fog?

Hogy a letört szuvas fogat hogyan kell kezelni, azt pontosan csak a vizsgálat után lehet megmondani. Általában, ha a törés csak kisebb és nem sérült az ideg, akkor egy korona segítségével pótolni lehet a letört fogrészt, de ha nagyobb a probléma, akkor könnyen előfordul, hogy gyökérkezelésre van szükség. A Lévai Dental Fogászatán mindent megteszünk Önért, illetve fogaiért. Minden esetben a leghatékonyabb, legkevesebb veszteséggel, fájdalommal, és kockázattal járó beavatkozást javasoljuk. A legtöbb általunk alkalmazott módszer olyannyira korszerű, hogy teljesen fájdalommentes, de ha kisebb fájdalommal járnak is, még mindig nem olyan mértékű ez, mint amilyet egy rossz fog tud okozni. 

 

Előzze meg a problémát, és kérjen időpontot prevenciós kezelésre!  
 

Legfrissebb cikkek

A fogágybetegség okai és kezelése

A fogágybetegséget orvosi szakszóval paradontisis-nek nevezzük. Ez egy olyan fogászati probléma, amely károsítja a fogak körüli lágyszöveteket. Amennyiben a fogágybetegség nincsen megfelelően kezelve, tönkreteheti a fogakat tartó...

Ajakfeltöltés

Ki állhatna közelebb az ajkak formázásához, mint egy fogorvos? Rendelőnket új szolgáltatással bővítettük, méghozzá ajakfeltöltéssel, amelyet a Renée injektálható hyaluronsav alapú géllel végez el vezető fogorvosunk Dr....

Influencer program

Fontos számunkra, hogy pácienseink őszinte, kendőzetlen véleményeken és tapasztalatokon keresztül is megismerhessék fogászatunkat, mielőtt ellátogatnának hozzánk. Éppen ezért hoztuk létre Influencer Kedvezmény Programunkat is, és...

Ajánlatkérés

Kérjen időpontot egyszerűen űrlapunk segítségével!

Feliratkozás a hírlevélre

Kérjük, fogadja el az Adatkezelési és adatvédelmi tájékoztatónkat, ellenkező esetben nem tud regisztrálni, sem árajánlatot kérni.

Honlapkészítés, webdesign, keresőoptimalizálás: Expedient
Marketing tanácsadónk a Marketing Professzorok Kft. 2024 Levaidental