A fogak számos ok miatt megrepedhetnek, letörhetnek. Ilyenkor nem kell pánikba esni, hiszen erre vannak hatékony megoldások. Hogyan lehet kezelni a letört szuvas fogat?

phone+36-20 KATTINTSON mailKATTINTSON Visszahívást kérek

Letört szuvas fog kezelése a legjobb módszerekkel

A fogak számos ok miatt megrepedhetnek, sőt le is törhetnek. Ilyenkor nem kell pánikba esni, hiszen erre vannak hatékony megoldások. Mi ilyenkor a teendő, meg lehet menteni a fogat, ha igen, hogyan?

Letört szuvas fog kezelése a legjobb módszerekkel

Miért törnek le a szuvas fogak?

A fogak letörésének sok oka lehet, okozhatja baleset vagy rossz fogászati kezelés is, azonban a leggyakrabban a fogszuvasodás áll a hátterében. A fogszuvasodás hatására ugyanis gyengülnek a fogak, elvékonyodnak, így könnyen törnek. A fogszuvasodás a szájban lévő lepedékek felhalmozódásához vezethető vissza, a nem megfelelő fogápolás, szájhigiénia következtében alakul ki. A fogkő és egyéb lepedékek megtelepednek a fogako, és elkezdik károsítani a fog szerkezetét, apró lyukak keletkeznek, a szerkezet romlásnak indul. Ez nem mindig jár fájdalommal, de a fog letörése igen. Hogy Ön mit tehet a fogszuvasodás ellen, s hogyan előzheti meg a probléma kialakulását, arról itt olvashat részletesen: fogszuvasodás ellen.  

 

Mi a teendő letört szuvas fog esetében?

A letört fog sok esetben fájdalommal jár, de emellett más problémákat is okoz. Traumákat, sebeket okozhat a nyelven, valamint a nyálkahártyán is, ez komolyabb sebek, gyulladások, duzzanatok kialakulásához vezet, de befolyásolja a rágófelület hatékonyságát is, így az emésztésre is hatással van. A sérült fog az ép fogakat is befolyásolhatja, ugyanis azok az űr betöltése miatt elkezdhetnek dőlni. Így tehát akkor is érdemes azonnal szakemberhez fordulni, ha nem feltétlenül jelentkezik heves fájdalom! A szakember egy vizsgálat, illetve, röntgen után fog javaslatot tenni a kezelésre!

 

Hogyan kezelhető a letört szuvas fog?

Hogy a letört szuvas fogat hogyan kell kezelni, azt pontosan csak a vizsgálat után lehet megmondani. Általában, ha a törés csak kisebb és nem sérült az ideg, akkor egy korona segítségével pótolni lehet a letört fogrészt, de ha nagyobb a probléma, akkor könnyen előfordul, hogy gyökérkezelésre van szükség. A Lévai Dental Fogászatán mindent megteszünk Önért, illetve fogaiért. Minden esetben a leghatékonyabb, legkevesebb veszteséggel, fájdalommal, és kockázattal járó beavatkozást javasoljuk. A legtöbb általunk alkalmazott módszer olyannyira korszerű, hogy teljesen fájdalommentes, de ha kisebb fájdalommal járnak is, még mindig nem olyan mértékű ez, mint amilyet egy rossz fog tud okozni. 

 

Előzze meg a problémát, és kérjen időpontot prevenciós kezelésre!  
 

Legfrissebb cikkek

A hófehér fogak titka – fogfehérítés

Hófehér fogakat szeretne, amik csak úgy csillognak? Van egy jó hírünk, hollywoodi mosolyt varázsolni ma már nem lehetetlen! Manapság már nagyon biztonságos eljárás keretén belül árnyalatokkal fehérebb fogai lehetnek, mutatjuk hogyan!

Fogszuvasodás: Mi állhat a háttérben?

Fogszuvasodás! Gyakran halljuk ezt a szót, akár fogkrém reklámokban, akár fogorvosoknál, vagy barátoktól, ismerősöktől. Többé-kevésbé tisztában is vagyunk vele, hogy mit jelent, de vajon mitől alakul ki? Nézzük mi áll a...

Fogtömés utáni fájdalom: normális, mi okozza, mit lehet tenni ellene?

A fogtömés az egyik leghatékonyabb módszere a szuvas fogak kezelésének. Régen ez még egy fájdalmas eljárás volt, a fúró hangja a tömőanyagok sárgás színe, vagy a szervezetre káros, fekete színű amalgám tömések sokakat...

Ajánlatkérés

Amennyiben online kér időpontot és feliratkozik hírlevelünkre, bármely kezelés árából 10% kedvezményt biztosítunk! 

Feliratkozás a hírlevélre

Kérjük, fogadja el az Adatkezelési és adatvédelmi tájékoztatónkat, ellenkező esetben nem tud regisztrálni, sem árajánlatot kérni.

Honlapkészítés, webdesign, keresőoptimalizálás: Expedient
Marketing tanácsadónk a Marketing Professzorok Kft. 2021 Levaidental