Az évenkénti dentálhigiéniai kezelés fontosabb lehet, mint gondolnánk! ➤ A Dentálhigiéniai kezelés fontossága és menete ➤ Lévai Dental Fogászati Magánrendelő

phone mail Visszahívást kérek
phone+36-20 KATTINTSON mailKATTINTSON Visszahívást kérek
Ajánlatkérés

Miért van szükség a professzionális dentálhigiéniai kezelésre?

Otthon naponta megmossuk fogainkat, akár napi kétszer is. Időnként fogselymet, szájvizet is használunk. Ez nem elég ahhoz, hogy fogaink egészségesek maradjanak? Nem! Az évenkénti dentálhigiéniás kezelés fontosabb lehet, mint gondolnánk. 

Miért van szükség a professzionális dentálhigiéniai kezelésre?

Miért van szükség az évenkénti szájhigiénés kezelésre? 

A professzionális, fogorvos által elvégzett fogtisztítás igen sokat számít a szép és egészséges mosoly fenntartásában. Még az alapos otthoni szájápolás mellett is hajlamosak a baktériumok felépülni a fogakra, azaz fogkő alakulhat ki. Minél hosszabb ideig várunk a fogkő eltávolításával, annál több kárt okozunk fogainknak. 

A lerakódott baktériumok károsíthatják mind a fogakat, mind az ínyszövetet. A cukros, savas ételek és italok feloldhatják a fogzománcot, amely során fogérzékenység, lyukas fog vagy akár íny/foggyulladás is kialakulhat. Ínygyulladás akár kis mennyiségű baktérium következtében is kialakulhat, így az íny pirossá, duzzadttá és vérzékennyé válhat. 
Ha a fogak nincsenek megfelelően tisztítva nem csak fogkő alakulhat ki, és a fent említett fogászati problémák, de akár olyan ínybetegségek, amelynek következménye a fogvesztés. 

A professzionális szájhigiénés kezelés során a fogorvos vagy a dentálhigiénés szakember a lerakódott baktériumokat és a fogkövet is alaposan eltávolítják. Emellett megvizsgálják a száj egészét, ideértve az üregeket, a fertőzéseket és a szájüregi rák kockázatát. 
Évente legalább kétszer érdemes felkeresni fogorvosunkat professzionális dentálhigiénés kezelés miatt. Ennél többször abban az esetben van csak szükség a kezelésekre, ha ínybetegségben vagy bármilyen más fogászati problémában szenved. 

 

Mire számíthat az alapvető fogtisztítás során?

Az emberek gyakran idegesek, amikor egy ideje nem jártak fogorvosnál, különösen, ha nem tudják, mire számíthatnak. A professzionális szájhigiénés kezelés során azonban minden fájdalommentesen történik. Amennyiben érzékenyebb ínye, helyi érzéstelenítést alkalmazunk, így garantálni tudjuk a fájdalommentességet. A kezelés általában egy órát vesz igénybe. 

 

A professzionális dentálhigiénés kezelés menete

1.    Vizsgálat

Az első dolog, amelyet a fogorvos vagy foghigiénikus megtesz, hogy a száj egészét alaposan megvizsgálja. Ez sok esetben, ha szükségesnek látjuk, panoráma röntgennel vagy fogászati CT vizsgálattal együtt jár, hogy ellenőrizhessük a fertőzéseket és a fogak állapotát. 
Ezután megvizsgáljuk a szájban az üregeket, a nyelvet és a fogak felületét. Az íny állapotának felméréséhez fogászati szondát alkalmazunk, amellyel a fogíny mélységét ellenőrizzük. Amennyiben 2 vagy 3 milliméter az íny mélysége, akkor egészséges ínyről beszélünk, ha 4 milliméter vagy ennél több az ínyproblémára utalhat. 

2.    Skálázás

Miután a fogászati problémákat dokumentáltuk, a higiénikus megkezdi a fogak tisztítását. Ezt egy úgynevezett skálázóval teszi meg, amely segít eltávolítani a fogak felületére felhalmozódott lepedékeket és a fogkövet. 

3.    Polírozás

Miután a megkeményedett lepedékeket és a fogkövet eltávolítottuk, ezután a polírozás következik. Az eszköz végén egy gumi forog, amely segít eltüntetni a fogakról a foltokat és a puhább lepedékeket. A fogakat addig csiszoljuk, amíg tiszták és simák nem lesznek. 

4.    Öblítés és fluorid

A polírozó pasztát vízzel leöblítjük, amelyet egy szívócsővel távolítunk el. Miután minden tiszta, fluoridtartalmú gélt vagy habot viszünk fel a fogakra. Ez elősegíti a fogzománc bármely gyenge részének megkeményedését és megakadályozza az üregek kialakulását.

Jelentkezzen be professzionális szájhigiénés kezelésünkre még MA online!

Várjuk szeretettel budaörsi és törökbálinti rendelőnkben!

 

Mennyibe kerül a professzionális szájhigiénés kezelés? 

Általánosságban elmondható, hogy a fogak egészségességének fenntartása végső soron olcsóbb, mintha javítani vagy pótolni. Fogászati Magánrendelőnkben többféle egészségpénztárral is együttműködünk, így amennyiben Ön rendelkezik egészségpénztárral, azt a biztosító teljes mértékben fedezi. Egyéb esetekben a kezelés díja 16 000-25 000 Forint. A pontos ár meghatározása attól függ, hogy találunk-e más fogászati problémát, amely azonnali kezelésre szorul. 

 

A fehérebb és egészségesebb mosoly egyéb módjai

A fogak professzionális tisztítása kiválóan alkalmas a foltok eltávolítására és az egészséges állapot megőrzésére, de ez kéz a kézben jár a mindennapi otthoni ápolással. Feltétlenül folytassa a fogmosást és a fogselyem használatát az utasításoknak megfelelően, hogy a professzionális tisztítás a lehető legkönnyebb és fájdalommentes legyen.

Vannak azonban más módok is a gyönyörű mosoly elérésére! A fogorvos ugyan megtisztítja a fogakat, eltávolítja a foltokat és elszíneződéseket, ettől azonban nem változik meg a fogzománc színe.  
A fogak tényleges fehérítéséhez szükség van egy olyan fogfehérítő készletre, mint a rendelői fogfehérítés. A rendelői fogfehérítés során akár 3-4 árnyalattal is fehérebb fogakat varázsolhatunk Önnek. További részleteket fogfehérítésünkről
 

Legfrissebb cikkek

Ajakfeltöltés

Ki állhatna közelebb az ajkak formázásához, mint egy fogorvos? Rendelőnket új szolgáltatással bővítettük, méghozzá ajakfeltöltéssel, amelyet a Renée injektálható hyaluronsav alapú géllel végez el vezető fogorvosunk Dr....

Influencer program

Fontos számunkra, hogy pácienseink őszinte, kendőzetlen véleményeken és tapasztalatokon keresztül is megismerhessék fogászatunkat, mielőtt ellátogatnának hozzánk. Éppen ezért hoztuk létre Influencer Kedvezmény Programunkat is, és...

Kattogó állkapocs: Mi lehet az oka? Mi a megoldás?

Ha minden alkalommal, amikor rág, beszél vagy ásít, az állkapocs kattogását tapasztalja, akkor valószínűleg nem jó pozícióban van az állkapcsa. Az állkapocs rossz pozícióját, elmozdulását számtalan probléma okozhatja. Most...

Ajánlatkérés

Kérjen időpontot egyszerűen űrlapunk segítségével!

Feliratkozás a hírlevélre

Kérjük, fogadja el az Adatkezelési és adatvédelmi tájékoztatónkat, ellenkező esetben nem tud regisztrálni, sem árajánlatot kérni.

Honlapkészítés, webdesign, keresőoptimalizálás: Expedient
Marketing tanácsadónk a Marketing Professzorok Kft. 2023 Levaidental