mennyire működnek a különböző otthoni fájdalomcsillapító praktikák fogfájás esetén? Mi az, ami tényleg beválik a fogfájás csillapítására, és mi az, ami nem?

phone mail Visszahívást kérek
phone+36-20 KATTINTSON mailKATTINTSON Visszahívást kérek
Ajánlatkérés

Otthoni fájdalomcsillapító praktikák fogfájásra: Valóban hatásosak?

Számos otthoni fájdalomcsillapító praktikával lehet találkozni, amit fogfájásra javasolnak, ilyen-olyan platformokon, de vajon mennyire hatásosak? Mi az, ami tényleg beválik a fogfájás csillapítására, és mi az, ami nem? Mutatjuk a választ!

Otthoni fájdalomcsillapító praktikák fogfájásra: Valóban hatásosak?

Általában mennyire működnek az otthoni fájdalomcsillapító praktikák fogfájásra?

Ha hirtelen fellépő, szúró fogfájdalmaktól szenved, biztosan az első dolga lesz az internetes böngészőkbe rákeresni, hogy mit tud tenni a megszüntetés érdekében, vagy egy ismerősét megkérdezni ugyanezen információ reményében. Az interneten számos tippet találhat, és ugyanúgy a barátok vagy rokonok is esküdhetnek egy otthoni gyógymódra, ami 100%-ban megszüntette a fogfájásukat annak idején, de Ön számára mégis teljesen hatástalan lesz. Ennek pedig az is lehet az oka, többek között, hogy nem ugyanaz a probléma váltja ki a fájdalmat. Fontos kihangsúlyozni, hogy a fogfájdalom csupán egy tünet. Egy olyan tünet, amit többféle fogprobléma is előidézhet. Ezt azért jó észben tartani, mert nem csak a tünetet, hanem a probléma valós okát kell kezelni. Otthoni fájdalomcsillapító praktikák fogfájásra csak átmenetileg működnek!

 

Az otthoni fájdalomcsillapító praktikák fogfájásra sokszor nem vezetnek megoldásra

Tudja mi az oka annak, hogy az otthoni fájdalomcsillapító praktikák fogfájásra nem vezetnek megoldásra? Az, hogy maximum a tünetet képesek kezelni, a probléma valódi forrását nem – ez lehet például fogszuvasodás. Tudományosan bizonyított, hogy egyetlen házi gyógymód sem enyhíti a fogfájást hosszú távú eredménnyel. A fogfájás sikeres kezelésének egyetlen módja a szakszerű fogászati kezelés. Azt is tudjuk, hogy ezt sokan kerülik, mert valamilyen okból félnek a fogorvostól.

 

Az otthoni fájdalomcsillapító praktikák vagy a fogászati kezelések a jobbak?

A fogorvostól való szorongásról rengeteget tudnánk írni – ez sok éves tapasztalatunknak köszönhető –, de elégedjenek meg most annyival, hogy nincsen egyetlen olyan fogászati kezelés sem, ami több fájdalommal jár, mint egy problémás fog. A legtöbb otthoni fájdalomcsillapító praktika teljesen hatástalan, maximum egy kis időre szünteti meg a problémát. Addig érdemes ezeket alkalmazni, amíg nem jut el kezelésre. Ilyenkor érdemes vény nélkül kapható fájdalomcsillapítókkal, sósvizes öblögetéssel, és jegeléssel enyhíteni a fájdalmat, a gyulladást, a végleges megoldást azonban csak a szakszerű fogászati kezelés hozza meg.

 

Melyik otthoni fájdalomcsillapító praktika fogfájásra a leghatásosabb?

Mutatjuk a leggyakoribb otthoni fájdalomcsillapító praktikákat, és azt is, hogy hogyan működnek, mennyire hatásosak. Ne feledje, ezeket csak addig használja, amíg nem jut el kezelésre, a végleges megoldást a fogorvosi látogatás fogja jelenteni!

  • Szegfűszeg olaj: Tegyen egy-két csepp szegfűszeg olajat egy vattakorongra, és vigye fel közvetlenül a lüktető fogra, hogy elzsibbadjon az érintett terület. Működik? Míg a szegfűszegolaj átmenetileg sikeresen elzsibbad egy területet, a rövid távú megkönnyebbülés csak néhány percig tart. A szegfűszegolaj súlyosbíthatja a fájdalmat, ha a száj és a nyelv más érzékeny területeivel érintkezik.
  • Borsmenta teazsákok: Helyezzen fel egy hűtött teazacskót közvetlenül a lüktető területre, és tartsa a zacskót legalább 20 percig. A borsmenta a szegfűszeghez hasonló érzéstelenítő tulajdonságokkal rendelkezik. Működik? A teazacskó felhelyezése során tapasztalt zsibbadás átmenetileg működhet. Azonban amint eltávolítja a teazacskót, a fájdalom visszatér.
  • Sós vizes öblögetés: Keverjen össze egy teáskanál sót meleg vízzel, hogy folyadékot kapjon, majd öblítse ki a száját az oldattal 30 másodpercig, majd köpje ki! Működik? A sós vizes öblítők kiválóan alkalmasak a fertőzött területek tisztítására, a törmelék fellazítására és a baktériumok eltávolítására a szájban. Bár ez nem jelent hosszú távú megoldást a fogfájdalmakra, átmeneti enyhülést nyújthat Önnek.

Ha fájnak fogai, jelentkezzen be kezelésre a Lévai Dental Fogászatra! Garantáltan hatékonyan, és kíméletesen kezeljük fogproblémáját!

ELÉRHETŐSÉGEINK 
 

Legfrissebb cikkek

Mire figyeljünk a fogkrém kiválasztásakor?

A megfelelő fogkrém kiválasztása fontos a szájhigiénia és a fogak egészségének fenntartása szempontjából. A boltok polcai tele vannak különböző típusú fogkrémekkel. Melyiket érdemes választani? Mire érdemes figyelni a fogkrém...

Fogínygyulladás: Miből vehetjük észre?

Miből vehetjük észre a fogínygyulladást, mik a legtipikusabb tünetei, és mik azok, amik csak ritkán jelentkeznek? Mit tegyünk, ha fogínygyulladásra gyanakszunk, milyen lehetséges kezelések vannak? Jöjjenek a fogorvos válaszai!

A fogágybetegség okai és kezelése

A fogágybetegséget orvosi szakszóval paradontisis-nek nevezzük. Ez egy olyan fogászati probléma, amely károsítja a fogak körüli lágyszöveteket. Amennyiben a fogágybetegség nincsen megfelelően kezelve, tönkreteheti a fogakat tartó...

Ajánlatkérés

Kérjen időpontot egyszerűen űrlapunk segítségével!

Feliratkozás a hírlevélre

Kérjük, fogadja el az Adatkezelési és adatvédelmi tájékoztatónkat, ellenkező esetben nem tud regisztrálni, sem árajánlatot kérni.

Honlapkészítés, webdesign, keresőoptimalizálás: Expedient
Marketing tanácsadónk a Marketing Professzorok Kft. 2024 Levaidental