A sürgősségi fogászati ellátás jelentősen lekorlátozódott pár fogászati kezelésre, hiszen akármilyen esetben nem tudjuk fogadni betegeinket. Mikor keressen meg minket?

phone+36-20 KATTINTSON mailKATTINTSON Visszahívást kérek

Sürgősségi fogászat: Mikor mehetünk fogorvoshoz?

A jelenlegi sürgősségi fogászati ellátás jelentősen lekorlátozódott pár fogászati eljárásra, hiszen akármilyen esetben nem tudjuk fogadni betegeinket. De mikor keressen meg minket? 

Sürgősségi fogászat: Mikor mehetünk fogorvoshoz?

Sürgősségi fogászat: Mi számít vészhelyzetnek? 

Számos olyan körülmény létezik, amit fogászati vészhelyzetnek lehet minősíteni. Bármilyen fogfájás, beleértve a bölcsességfoggal járó fogfájást is. A fogfájást minél előbb kezeltetni kell, hiszen rengeteg kellemetlenséggel és szövődménnyel járhat, ha nincs megfelelő beavatkozással csillapítva. 

A fogfájás általában valamilyen gyulladásra utaló ok, amit rögtön kezeltetni kell a fogorvossal! Ha a fog gyökere gyulladásban van, az nem csak nagy fájdalommal jár, de befolyásolja az étkezést és a beszédet egyaránt. A gyulladásban lévő fogat, ha nem kezeltetjük, akkor akár a fog kiesése is bekövetkezhet, de a gyulladás ráhúzódhat más szövetekre, így arcduzzanat, láz is jelentkezhet. A gyulladást minél előbb kezelni kell, így a fogat ebben az esetben gyökérkezelésnek vetjük alá, amellyel a fog megmenthető.  

Szeretné, ha megmentenénk fogát és megszűnne a fájdalom? Keresse fel rendelőnket!

Sürgősségi fogászat arcduzzanat esetén

Amennyiben arcduzzanatot észlel, az szintén sürgősségi fogászati eljárásnak minősül, hiszen akár tályog jele is lehet. Az arcduzzanat következtében fogérzékenység, fájdalom jelentkezhet a duzzadt terület körül, amely azonnali kezelést igényel. Ha duzzanatot vagy fájdalmat észlel az ínyében, az fertőzés jele is lehet, amely szintén azonnali kezelésre szorul. Az arcduzzanat okának megtalálása rendkívül fontos, hogy megfelelően tudjuk kezelni a problémát. Otthoni eszközökkel ugyan csillapíthatjuk némileg a duzzanat mértékét, megszüntetni azonban nem lehet, csakis fogorvos segítségével. Így, ha ilyet észlel, azonnal keresse fel rendelőnket!

Sürgősségi fogászat fogsérülés esetén is

A fogsérüléseket, tehát a törött, letört fogak kezelése, a fogtömés, fogkorona pótlása szintén a sürgősségi fogászati beavatkozásnak minősülnek, mivel, ha nincsenek azonnal vagy minél előbb kezelve, számos olyan szövődmény kialakulhat általuk, amely az egész szervezetre hatással lehet. 

Amennyiben bármely fenti tüntet tapasztalja keresse fel rendelőnket minél előbb, hogy enyhíteni tudjuk fájdalmán!

További fogászati beavatkozások a sürgősségi fogászat idején

További fogászati kezeléseket egyelőre nem tudunk ellátni, hiszen törvény általi szabályozás miatt nincs lehetőség, csak a sürgősségi fogászati beavatkozások elvégzésére. Amennyiben bármilyen más fogászati problémája van, kérje nyugodtan kollégáink segítségét, tanácsát elérhetőségeinken

Sürgősségi fogászat Törökbálinton 

A Lévai Dental Fogászati Magánrendelője a koronavírus idején jelenleg csak Törökbálinton fogadja pácienseit. Törökbálinti rendelőnk elérhetőségeit megtalálhatja weboldalunk Rendelőnk menüpontjában, de felveheti a kapcsolatot velünk online is. 
 

Legfrissebb cikkek

Az időskorúak fogorvosi ellátásának fontossága: 65 év felett ezekre kell figyelni

Mire kell figyelni 65 éves kor felett, hogy fogaink egészségesek maradjanak? Hogy ápoljuk és milyen lehetőségeink vannak fogaink pótlására?

6 módszer az íny egészséges állapotának megőrzésére

Az ínyünk egészsége nagyon fontos fogaink egészségére nézve, hiszen az ínyünk segít a fogakat fixen tartani és megvédi a foggyökeret. Emiatt különös tekintettel kell lennünk ínyünk egészségére. Így összeszedtünk 6 módszert,...

Gyulladt fog mellékhatásai, tünetei, kezelése

Egy gyulladt fog rendkívüli kellemetlenségeket okozhat, és nagy fájdalommal járhat. Ha nem kezeltetjük, további szövődményeket okozhat, amelynek kezelése egyre bonyolultabbá válhat. Milyen mellékhatásai lehetnek a gyulladt fognak? A...

Ajánlatkérés

Amennyiben online kér időpontot és feliratkozik hírlevelünkre, bármely kezelés árából 10% kedvezményt biztosítunk! 

Feliratkozás a hírlevélre

Kérjük, fogadja el az Adatkezelési és adatvédelmi tájékoztatónkat, ellenkező esetben nem tud regisztrálni, sem árajánlatot kérni.

Honlapkészítés, webdesign, keresőoptimalizálás: Expedient
Marketing tanácsadónk a Marketing Professzorok Kft. 2020 Levaidental