A fogászatban kiemelt jelentősége van a szájhigiéniának, hiszen ez szorosan összefügg a fogak egészégével is. A megfelelő eszközök használata elengedhetetlen!

phone mail Visszahívást kérek
phone+36-20 KATTINTSON mailKATTINTSON Visszahívást kérek
Ajánlatkérés

Szájhigiénia


A szájhigiénai nem más, mint egy rendszeres tevékenység, aminek eredménye a száj egészségének megőrzése, a betegségektől való távoltartásának gyakorlata. A fogászatban kiemelt jelentősége van a szájhigiéniának, hiszen ez szorosan összefügg a fogak egészégével is. A szájhigiéniai magában foglalja a fogmosást és fogselyem rendszeres használatát, valamint a fogorvos rendszeres látogatását fogászati röntgenfelvételek, vizsgálatok és tisztítások céljából.
Gyakori kérdések


Miért kiemelten fontos a megfelelő szájhigiénia?

A megfelelő szájhigiénia gyakorlásával, a fogak és az íny megfelelő gondozásával könnyen megelőzhetjük a szájhigiéniai problémákat, mint a fogszuvasodás, az ínybetegség, a rossz lehelet (halitosis) és más problémák. A száj egészsége az egész test egészségével is összefügg. Például, ha fertőzés van a szájában, a véráram a baktériumokat testének más területeire is eljuttathatja, ami egyéb egészségügyi problémákhoz vezethet. A fogak és az íny egészségének megőrzése fontos része a hosszan tartó általános egészségnek. Fontos ezen a ponton a fogakra, mint az emésztés egy fontos –a rágáshoz nélkülözhetetlen- eszközére gondolni.


Hogyan javítható a szájhigiénia?

A megfelelő szájhigiéniai gyakorlásának kialakítása összetett folyamat, ami sokszor nem egyszerű, többféle hiba is felmerülhet, ezért amennyiben személyre szabott tanácsra szorul, fogai, ínye védelme érdekében keresse fel fogászatunkat! Azonban néhány általános tanáccsal most is segítjük a megfelelő szájhigiéniai gyakorlat kialakításában! Naponta legalább kétszer mosson fogat. Használjon fluoridos fogkrémet és puha sörtéjű fogkefét. Fogmosáskor helyezze a fogkefét 45 fokos szögben az íny felé. Ez segít lesöpörni a lepedéket és a baktériumokat az íny vonaláról. Győződjön meg róla, hogy minden fogfelületet megmosott, beleértve a hátsót és az oldalt is. Fogselyem is használjon naponta egyszer. A fogmosáskor a nyelve tisztítását se hagyja ki! Minden nap használjon antibakteriális szájvizet. Az antibakteriális szájvíz segít távol tartani a káros szájbaktériumokat, és csökkenti a lepeékek felhalmozódását is! Járjon rendszeresen fogorvoshoz! A rutin fogorvosi vizsgálatok és tisztítások elengedhetetlenek a jó szájhigiéniához. Kerülje a dohányzást és más dohánytermékeket, valamint a cukros élelmiszereket, savas üdítőket!


Milyen jelei vannak a nem megfelelő szájhigiéniának?

Számos tünet jelezheti, ha nem megfelelő szájhigiéniát gyakorol. Vannak kifejezetten olyan tünetek, amik azt mutatják, Önnek változtatnia kell a szájhigiéniai gyakorlatain. Fogászatunk kaphat tanácsokat dentálhigiéniai kezelésein ezzel kapcsolatban. Nézzük, milyen jelei vannak annak, ha nem megfelelő szájhigiéniát gyakorol: ínyvérzés, fogszuvasodás, krónikus rossz lehelet, laza fogak, fogíny recesszió, szájsebek, amelyek nem múlnak el, fogfájás, az állkapocs duzzanata, gingivostomatitis, bizonyos baktériumok vagy vírusok által okozott szájfertőzés.


Milyen gyakran kell fogorvoshoz járni a megfelelő szájhigiénia érdekében?

A megfelelő szájhigiéniai érdekében elengedhetetlen rendszeresen fogorvoshoz járni. Sok embernek félévente tisztításra van szüksége fogaik és ínyük egészségének megőrzése érdekében. Ha azonban hajlamos a fogszuvasodásra vagy az ínybetegségekre, előfordulhat, hogy fogorvosának gyakrabban kell látnia.Ajánlatkérés

Kérjen időpontot egyszerűen űrlapunk segítségével!

Feliratkozás a hírlevélre

Kérjük, fogadja el az Adatkezelési és adatvédelmi tájékoztatónkat, ellenkező esetben nem tud regisztrálni, sem árajánlatot kérni.

Honlapkészítés, webdesign, keresőoptimalizálás: Expedient
Marketing tanácsadónk a Marketing Professzorok Kft. 2024 Levaidental