A szájsebész egy speciálisan erre a területre szakosodott fogorvos, aki bonyolultabb fogászati beavatkozásokat végez el, például bölcsességfog eltávolítását.

phone mail Visszahívást kérek
phone+36-20 KATTINTSON mailKATTINTSON Visszahívást kérek
Ajánlatkérés

Szájsebész


A szájsebész egy speciálisan erre a területre szakosodott fogorvos, aki az állkapocs és az arc műtéteit végzi. A parodontológus vagy ínyspecialista műtétet végez a fogínyen és a csontokon, amelyek megtámasztják a fogakat. Mind a szájsebészek, mind a parodontológusok három-négy éves kiegészítő képzésen vesznek részt a fogorvosi iskola elvégzése után, annak érdekében, hogy ezt a speciális szakterületet is elsajátítsák.
Gyakori kérdések


Mi a különbség a fogorvos és a szájsebész között?

Mindketten alkalmasak foghúzás és egyéb alapvető műtétek elvégzésére. A szájsebészek azonban általában bonyolultabb műtéteket és kihúzásokat is végeznek, mint például bölcsességfogak eltávolítása. A szájsebész sokkal speciálisabb feladatokat is ellát, de egy egyszerű foghúzásra elég fogorvosát felkeresnie. Amennyiben olyan problémája van, amihez szájsebész szükséges, fogorvosa fogja javasolni: bölcsességfogak eltávolítása, a nehéz foghúzások, a fogimplantátumok behelyezése, a csontátültetés.


A szájsebész altatásban végzi a beavatkozásokat?

Az általános érzéstelenítés a jellemző a szájsebészeti beavatkozások során is. Általános érzéstelenítésben a betegek a kezelési folyamat során teljesen eszméletlenek maradnak. Azonban vannak olyan lehetőségek, amik altatásban is el lehet végezni ezeket a szájsebészeti műtéteket, de nem ez a jellemző.Ajánlatkérés

Kérjen időpontot egyszerűen űrlapunk segítségével!

Feliratkozás a hírlevélre

Kérjük, fogadja el az Adatkezelési és adatvédelmi tájékoztatónkat, ellenkező esetben nem tud regisztrálni, sem árajánlatot kérni.

Honlapkészítés, webdesign, keresőoptimalizálás: Expedient
Marketing tanácsadónk a Marketing Professzorok Kft. 2024 Levaidental