Sokat lehet hallani a dentin kifejezést reklámokban, vagy a szakirodalomban. De mi is ez pontosan, mi köz van a foghoz? Mutatjuk a legfontosabb tudnivalókat!

phone mail Visszahívást kérek
phone+36-20 KATTINTSON mailKATTINTSON Visszahívást kérek
Ajánlatkérés

Dentin


A dentin a fog szerkezetének egyik fontos része, ami a fogzománc alatt található. Mivel a dentin az utolsó réteg a fogbél előtt, ahol az idegek és erek találhatók nagyon fontos szerepe van. A dentin egy 3-5 mm vastagságú csontra hasonlító anyag, ami nem tartalmaz sejteket.Miből áll a dentin?
Gyakori kérdések


Miből áll a dentin?

A dentin a fog fő tartószerkezete, és a második legkeményebb szövet a testben a zománc után. Szerkezete: 70% ásványi anyag (hidroxilapatit), 20% szerves anyag ( főleg kollagén) és 10% víz.


Melyik része a dentin a fognak?

A dentin fognak az a része, amely a zománc alatt van. Mikroszkopikus tubulusokat (kis üreges csöveket, csatornákat) tartalmaz. Amikor a dentin elveszíti védőburkolatát (zománcát), a tubulusok elvezetik a különböző érzékenységet okozó anyagokat a fog belsejébe, ezért válhat a fog érzékennyé a hideg, meleg, savas ételekre.


Mi történik, ha a dentin megsérül?

A dentin a fogak egyik fő alkotóeleme. Amikor a dentin szabaddá válik, érzékenységet vagy fájdalmat okozhat, ha forró, hideg, cukros vagy savas anyagokkal érintkezik.Ajánlatkérés

Kérjen időpontot egyszerűen űrlapunk segítségével!

Feliratkozás a hírlevélre

Kérjük, fogadja el az Adatkezelési és adatvédelmi tájékoztatónkat, ellenkező esetben nem tud regisztrálni, sem árajánlatot kérni.

Honlapkészítés, webdesign, keresőoptimalizálás: Expedient
Marketing tanácsadónk a Marketing Professzorok Kft. 2022 Levaidental