A legújabb modern módszerek segítségével felnőtt korban is helyre tudjuk igazítani a rendezetlenül álló fogakat, ezzel csodaszép mosolyt varázsolva Önnek.

phone mail Visszahívást kérek
phone+36-20 KATTINTSON mailKATTINTSON Visszahívást kérek
Ajánlatkérés

Felnőtt fogszabályozás

Nem mindegyik fogászat vállal felnőtt fogszabályozást, de mi igen. A legújabb módszerek, modern berendezések segítségével felnőtt korban is helyre tudjuk igazítani a rendezetlenül álló kesze-kusza fogakat, ezzel csodaszép mosolyt varázsolva Önnek. Alábbiakban a felnőtt fogszabályozással kapcsolatos legfontosabb tudnivalókat olvashatja.

Felnőtt fogszabályozás- mert sosem késő

Bár a fogszabályozást érdemes minél hamarabb, gyermekkorban elkezdeni, a legideálisabb időpont 10 éves kor körül van, amikor már lecserélődtek a fogak, és kialakul a harapási mintázat, kinőttek a leghátsó rágófogak, fogakat szabályozni sosincsen túl későn! Amikor növésben vannak a fogak, akkor sokkal könnyebben mozgathatók, rövidebb idő alatt lehet őket a megfelelő helyre terelni, ezért van az, hogy a felnőtt fogszabályozás időtartama tovább nyúlhat. Felnőtt korban sem késő elkezdeni a kezelést, ugyani s a legújabb módszereknek köszönhetően 1-2 év látványos eredményt lehet elérni. Amennyiben Ön is szeretné, hogy mosolyát ne rontják el a nem megfelelően álló fogai, kérjen időpontot IDE kattintva felnőtt fogszabályozásra a Lévai Dental rendelőjébe.  

 

Felnőtt fogszabályozás- nemcsak esztétikai kérdés

Sokan azt gondolják, hogy a felnőtt fogszabályozás csupán esztétikai kérdés, de ez nem így van. A fogak megfelelő állása nagyon fontos, hiszen kiemelt szerepet töltenek be a szervezet működésében: rágó funkciójuk van. A felnőtt fogszabályozás tehát hozzájárul a rágófunkció megfelelő működéséhez, az emésztés zavartalan lebonyolításához, a megfelelő éllettani funkciók megtartásához. Egy nem megfelelően álló fog harapási nehézséghez is vezethet, ráadásul, az ép fogak is elkezdhetnek mozogni miatta. A kesze-kusza fogakat tisztítani is sokkal nehezebb, könnyebben marad lepedék ezeken a felületeken, alakul ki fogkő, vagy fogszuvasodás. A felnőtt fogszabályozás megoldja ezeket a problémákat.

 

Hogyan zajlik a felnőtt fogszabályozás?

Mint minden más fogászati kezelés, a felnőtt fogszabályozás is egy konzultációval egybekötött állapotfelméréssel indul. A fogszabályzó specialista megvizsgálja a fogakat, lenyomatot készít, ami a fogszabályzó készülék pontos beállításához szükséges. A konzultáció során minden kérdésére választ kaphat, többek között abban is segítünk, hogy milyen készüléket válasszon. Manapság már többféle fogszabályozó készülék is van, amik nemcsak hatékonyak, praktikusak, de esztétikusak is. Már léteznek láthatatlan felnőtt fogszabályozók is. Amennyiben nem nagy az elváltozás választhat kivehető fogszabályozó készüléket is, ami kevésbé zavaró a mindennapokban. A kezelőorvos segít a legjobb döntés meghozatalában. A részletes kezelési terv tartalmazni fogja a kezelés további lépéseit.

 

Esztétikus felnőtt fogszabályzás

A legtöbb ember azért nem vág bele a fogszabályzásba, mert nem szeretné, ha a megjelenését rontaná egy fogszabályzó készülék. Régen erre az volt a válaszunk, hogy néhány hónapig, vagy egy évig egy kicsit zavaró, de utána sok-sok évig csodaszép mosolya lesz cserébe, teljesen megéri. Most viszont azt a választ adjuk, hogy léteznek láthatatlan megoldások is, ahol az alapesetben gumi, fém, teflonnal bevont fém brackettek műanyagból, vagy porcelánból készülnek, így teljesen észrevehetetlenek. Ez a felnőtt fogszabályozás nemcsak nagyon hatékony, hanem esztétikus is. 
 

Ajánlatkérés

Kérjen időpontot egyszerűen űrlapunk segítségével!

Feliratkozás a hírlevélre

Kérjük, fogadja el az Adatkezelési és adatvédelmi tájékoztatónkat, ellenkező esetben nem tud regisztrálni, sem árajánlatot kérni.

Honlapkészítés, webdesign, keresőoptimalizálás: Expedient
Marketing tanácsadónk a Marketing Professzorok Kft. 2024 Levaidental