A fogágybetegség, vagy orvosi szakszóval élve a parodontitis egy nagyon alattomos betegség, ugyanis nem könnyű felfedezni, de a fogak kilazulásával, és elvesztésével járhat.

phone mail Visszahívást kérek
phone+36-20 KATTINTSON mailKATTINTSON Visszahívást kérek
Ajánlatkérés

Fogágybetegség kezelése

A fogágybetegség, vagy orvosi szakszóval élve a parodontitis egy nagyon alattomos betegség, ugyanis nem könnyű felfedezni, de a fogak kilazulásával, és elvesztésével járhat. Éppen ezért a fogágybetegség kezelése nagyon fontos! Nézzük mi is az a fogágybetegség, mi okozza, mik a tünetei, és mi a fogágybetegség kezelésének legjobb módja!

Miért kiemelten fontos a fogágybetegség kezelése?

A fogágybetegség a fogat tartó szövetek krónikus gyulladása, kialakulása egy hosszú folyamat, akár évekig is eltarthat. amiért nagyon fontos a fogágybetegség kezelése az az, hogy ez leginkább azokat a részterületeket támadja meg, amelyek a fogat rögzítik. Ez azért probléma, mert hosszú távon, ha a fogágybetegség kezelése elmarad, a fogak elvesztésével járhat.

A fogágybetegség kezeléséhez tudni kell annak okát is

Ahhoz, hogy a fogágybetegség kezelése megkezdődjön, tudnunk kell kialakulásának az okát. Mi okozza a fogágybetegséget? A fogágybetegség kialakulása minden esetben a fogakra rakódó lepedékkel kezdődik. A fogágybetegség kialakulásának számtalan oka lehet, okozhatja nem megfelelő szájhigiénia, nem kezelt fogszuvasodás, fogkő, dohányzás, hormonális tényezők, cukorbetegség, hiányos táplálkozás, legyengült immunrendszer, egyéb egészségügyi tényezők, örökletes családi hajlam, dohányzás, stressz, hibás fogtömések, hiányzó fogak, rosszul kezelt fogak, rendellenesen álló, torlódott fogak. A fogágybetegség kezelése előtt egy személyes konzultációra számíthat, ahol munkatársaink segítségére lesznek abban, hogy megtudja mi okozza Önnél a problémát. 

Fogágybetegség kezelése- mik az árulkodó tünetek

Mint már írtuk, a fogágybetegség kezelése sokszor azért szokott elmaradni, mert ez egy nagyon alattomos betegség, aminek nem ritkán tünetei sincsenek. Azonban vagy egy két árulkodó jel, amiket, ha észlel javasolt fogorvoshoz fordulnia, ezek: fogínyfájdalom, vérző íny fogmosáskor, érzékeny és/vagy duzzadt, dagadt, vörös íny, rossz lehelet, visszahúzódó fogíny, mozgatható fogak, kieső fogak, rések keletkezése a fogak között.

Fogágybetegség kezelése házilag

Sokan azt gondolják, hogy a fogágybetegség kezelése házilag nagyon egyszerű, azonban ez nem lehetséges! A fogágybetegség kezeléséhez speciális eszközökre van szükség, amik csak fogászatokon állnak rendelkezésre. A fogágybetegség kezeléséhez fel kell kár tárni a mögöttes okokat, és csak ezután indulhat el a tényleges kezelés szakember segítségével. 

Fogágybetegség kezelésének menete

Attól függően, hogy a fogágybetegségek kialakulása mire vezethető vissza, többféle kezelési eljárás létezik. A Lévai Dental fogászatán minden esetben egy állapotfelmérés, és teljeskörű vizsgálat előzi meg a fogágybetegség kezelését, melynek végezetével egy felvilágosítást fog kapni azzal kapcsolatban, hogy milyen eljárás elvégzése javasolt. A diagnózis felállítása és a kezelési terv elkészítése után kerül csak sor a fogágybetegség kezelésére, amit végül egy szájhigiéniás tanácsadás követ. A fogágybetegség kezelése magában foglal minden olyan eljárást, ami a teljesen ép fogazathoz vezet, többek között tartalmazhatja a következő folyamatokat: szájhigiénés kezelés: ultrahangos fogkő eltávolítás, polírozással, instruálás, motiválás, helyi fluoridos ecsetelés fognyaki érzékenységre, rendelői fogfehérítés, parodontális kürett, gyógyszeres tasakkezelés, mozgó fogak sínezése, ecsetelés (aphta, fogínygyulladás).

Amennyiben bármilyen problémát észlel fogínye vagy fogainak állapota kapcsán, keressen minket bizalommal! 
 

Ajánlatkérés

Kérjen időpontot egyszerűen űrlapunk segítségével!

Feliratkozás a hírlevélre

Kérjük, fogadja el az Adatkezelési és adatvédelmi tájékoztatónkat, ellenkező esetben nem tud regisztrálni, sem árajánlatot kérni.

Honlapkészítés, webdesign, keresőoptimalizálás: Expedient
Marketing tanácsadónk a Marketing Professzorok Kft. 2024 Levaidental