A metszőfogak a száj elülső részén helyezkednek el, és lapos élük nyíráshoz vagy vágáshoz van kialakítva, a beszéd, és az esztétika szempontjából nagyon fontos..

phone mail Visszahívást kérek
phone+36-20 KATTINTSON mailKATTINTSON Visszahívást kérek
Ajánlatkérés

Metszőfog


A legtöbb felnőttnek 32 foga van, miután az összes foga kibújt. Négyféle fogtípus létezik: metszőfogak, szemfogak, előfogak és őrlőfogak. A metszőfogak a száj elülső részén helyezkednek el, és lapos élük nyíráshoz vagy vágáshoz van kialakítva. A metszőfog tehát egy a 4 különböző fogtípusunkból. 
Gyakori kérdések


Milyen funkciójuk van a metszőfogaknak?

A metszőfogak általában nagyobbak a növényevőknél és a mindenevőknél (növény- és húsevőknél), mert hasznosak a növényi eredetű élelmiszerek darabjainak leharapására. A metszőfogakat használjuk a táplálék elharapására, mielőtt a hátsó fogakkal rágnák meg azokat- ez tehát a metszőfogak funkciója. A metszőfogak fő funkciói közé tartozik az ételbe való harapás és a szavak kiejtésének segítése. Érdekesség, hogy a húsevőknek viszonylag kicsi metszőfogaik vannak, mert hegyesebb szem- és húsfogakkal tépik a húst és nyírják a csontot.


Hol találhatóak a metszőfogak?

Összesen 8 metszőfogunk van. A metszőfogak a szájüreg központi részén helyezkednek el alul, és felül. A felső állkapocs elülső részének két központi metszőfoga a legkiemelkedőbb fogaknak számítanak az emberi szájban. A felső metszőfogak párosulnak az alsó állkapocs alsó állcsontjának központi metszőfogaival- ez kell az étel harapásához kapcsolódó elsődleges vágási mozgás hatékonysága érdekében.


Hogyan lehetnek fehérebbek a metszőfogak?

A metszőfogak amellett, hogy fontos funkciót látnak el a leglátványosabb fogak is, amik nagyban befolyásolják a megjelenést. A metszőfogak ápolása érdekében nagyon fontos a rendszeres fogmosás, napi szintű fogselyem használat, antibakteriális szájvízzel való öblögetés, és a rendszeres fogászati ellenőrzéseken való részvétel, valamint fogkő eltávolítás. Amennyiben nem elégedett a metszőfogak színével, a fogászati fogfehérítés hatékony, és egyben biztonságos módszerei jó választásnak bizonyulhatnak.


Mit lehet tenni, ha nem jól állnak a metszőfogak?

A metszőfogak esztétikailag is fontos fogak, nagyban befolyásolják nemcsak a mosolyt, hanem a beszédalkotást is. Sokan azért fordulnak hozzánk, mert a metszőfogak túl nagy helyet foglalnak el a szájüregben, emiatt kiszorulnak, nem megfelelően állnak. A metszőfogakat fogszabályozó berendezésekkel lehet megfelelően korrigálni. Fogászatunkon teljesen láthatatlan, esztétikus fogszabályozó készülékekkel is dolgozunk. Amennyiben metszőfogai nem megfelelően állnak, ez pedig esztétikailag zavarja, kérjen időpontot hozzánk! A metszőfogak állása nemcsak esztétikai, hanem funkcionális problémákat is okozhat hosszútávon. Ronthatja a harapást, és más fogakra is hatással lehet.Ajánlatkérés

Kérjen időpontot egyszerűen űrlapunk segítségével!

Feliratkozás a hírlevélre

Kérjük, fogadja el az Adatkezelési és adatvédelmi tájékoztatónkat, ellenkező esetben nem tud regisztrálni, sem árajánlatot kérni.

Honlapkészítés, webdesign, keresőoptimalizálás: Expedient
Marketing tanácsadónk a Marketing Professzorok Kft. 2024 Levaidental