A megfelelő fogkrém kiválasztása fontos a szájhigiénia és a fogak egészségének fenntartása szempontjából. Mégis mire érdemes figyelni, mit kell kerülni?

phone mail Visszahívást kérek
phone+36-20 KATTINTSON mailKATTINTSON Visszahívást kérek
Ajánlatkérés

Mire figyeljünk a fogkrém kiválasztásakor?

A megfelelő fogkrém kiválasztása fontos a szájhigiénia és a fogak egészségének fenntartása szempontjából. A boltok polcai tele vannak különböző típusú fogkrémekkel. Melyiket érdemes választani? Mire érdemes figyelni a fogkrém kiválasztása során? Mutatjuk!

Mire figyeljünk a fogkrém kiválasztásakor?

Mire figyeljünk a fogkrém kiválasztása során?

Mindig jó ötlet konzultálni a fogorvossal, aki személyre szabott tanácsot tud adni a legjobb fogkrém kiválasztásához a saját szájegészségi állapotodnak megfelelően. A félévenként esedékes fogászati ellenőrzés alkalmával nyugodtan kérdezze meg, fogorvosunk melyik fogkrémet ajánlja a leginkább Önnek. Fogai, ínye, és szájürege állapota, nedvességtartama alapján a legjobbat fogjuk ajánlani. Addig, íme néhány hasznos tipp, hogy mire is érdemes a fogrém választása során odafigyelni.

 • Fluoridtartalom: Keressen olyan fogkrémet, ami fluoridot tartalmaz, mert ez segít megelőzni a fogszuvasodást. A fluorid erősíti a fogzománcot és segít ellenállni a savas támadásoknak.
 • Igényeinek megfelelő tulajdonságok: Válassz olyan fogkrémet, amely megfelel az egyéni szükségleteidnek. Például, ha érzékeny fogai vannak, érzékenység elleni fogkrém lehet jó választás. Ha fogfehérítésre van szüksége, válassz fogfehérítő fogkrémet, de vedd figyelembe, hogy ezek a fogkrémek érzékenységet okozhatnak néhány ember számára.
 • Összetevők: Olvassa el a fogkrém összetevőit. Kerülje a nagy mennyiségű abrazív anyagokat tartalmazó fogkrémeket, mert azok károsíthatják a fogzománcot. Ha allergiás bizonyos összetevőkre, ügyeljen arra, hogy azok ne szerepeljenek a fogkrém összetevői között.
 • Íz: Mivel rendszeresen használni fogja, válasszon olyan ízt, ami tetszik önnek. Ha kellemetlen a fogkrém íze, kevésbé valószínű, hogy elég gyakran lesz használva. Apróságnak tűnik, de igenis fontos kérdés, amit figyelembe kell venni a fogkrém kiválasztásakor.
 • Különleges funkciók: Néhány fogkrém különleges összetevőket tartalmaz, mint például gyógynövény-kivonatokat vagy speciális formulákat a szájüregi problémák kezelésére. Például, ha problémja van a fogínygyulladással, válasszon olyan fogkrémet, amely kifejezetten a fogínyproblémák kezelésére készült.

 

Milyen összetevőket érdemes kerülni a fogkrém kiválasztásakor?

Amikor fogkrémet választ, érdemes a természetes összetevőket tartalmazó termékeket részesíteni előnyben, és alaposan átolvasni az összetevők listáját. Ha bizonytalan egy adott összetevőt illetően, kérdezzen meg egy fogorvost! Ezeket a fogkrém alapanyagokat kerüld!

 • Nátrium-lauril-szulfát (SLS): Ez egy habzó szer, ami segít tisztítani a fogakat, de irritálhatja a szájnyálkahártyát, különösen azoknál, akik hajlamosak az aftákra vagy más szájsebekre.
 • Triclosan: Korábban antibakteriális összetevőként használták fogkrémekben, de aggodalmak merültek fel az egészségügyi hatásait illetően, például hormonális egyensúly befolyásolása miatt. Sok országban már betiltották a fogkrémekben.
 • Parabének: Ezek tartósítószerek, amelyek szintén hormonális zavarokat okozhatnak. Habár ritkábban használják őket fogkrémekben, érdemes kerülni őket.
 • Propilén-glikol: Ez egy nedvességmegkötő szer, amelyet gyakran használnak kozmetikumokban és fogkrémekben. Irritálhatja a szájnyálkahártyát és allergiás reakciókat válthat ki.
 • Mesterséges színezékek és édesítőszerek: Ezek allergiás reakciókat és egyéb egészségügyi problémákat okozhatnak. Lehetőség szerint kerüljük a mesterséges adalékokat tartalmazó fogkrémeket.
 • Mikroműanyagok: Néhány fogkrém apró műanyag részecskéket tartalmazhat, amelyek környezeti szempontból aggályosak, mivel nem bomlanak le és szennyezik a vizeket.

 

Személyes tanácsokra van szüksége a fogai ápolásával kapcsolatban, szeretné ellenőrizni, hogy fogai makulátlan állapotban vannak? Jelentkezzen be személyes konzultációra!

ONLINE IDŐPONT
 

Legfrissebb cikkek

Otthoni fájdalomcsillapító praktikák fogfájásra: Valóban hatásosak?

Számos otthoni fájdalomcsillapító praktikával lehet találkozni, amit fogfájásra javasolnak, ilyen-olyan platformokon, de vajon mennyire hatásosak? Mi az, ami tényleg beválik a fogfájás csillapítására, és mi az, ami nem? Mutatjuk a választ!

Fogínygyulladás: Miből vehetjük észre?

Miből vehetjük észre a fogínygyulladást, mik a legtipikusabb tünetei, és mik azok, amik csak ritkán jelentkeznek? Mit tegyünk, ha fogínygyulladásra gyanakszunk, milyen lehetséges kezelések vannak? Jöjjenek a fogorvos válaszai!

A fogágybetegség okai és kezelése

A fogágybetegséget orvosi szakszóval paradontisis-nek nevezzük. Ez egy olyan fogászati probléma, amely károsítja a fogak körüli lágyszöveteket. Amennyiben a fogágybetegség nincsen megfelelően kezelve, tönkreteheti a fogakat tartó...

Ajánlatkérés

Kérjen időpontot egyszerűen űrlapunk segítségével!

Feliratkozás a hírlevélre

Kérjük, fogadja el az Adatkezelési és adatvédelmi tájékoztatónkat, ellenkező esetben nem tud regisztrálni, sem árajánlatot kérni.

Honlapkészítés, webdesign, keresőoptimalizálás: Expedient
Marketing tanácsadónk a Marketing Professzorok Kft. 2024 Levaidental